В мережі показали, як столиця відбудовується після ракетних атак: фото до та після

10 сентября 2024

Від початку повномасштабного вторгнення країна-агресор РФ постійно обстрілює, зокрема, столицю України. Завдяки силам ППО більшість ворожих об’єктів було знищено на підступах до Києва, проте, на жаль, іноді уламки збитих ракет та "Шахедів" влучають у будинки та будівлі міста. Майже всі пошкоджені житлові багатоповерхівки, згідно з висновками комісій, підлягають відновленню.

Столична влада не залишає киян наодинці із бідою і за рахунок бюджету ремонтує ці будівлі. OBOZ.UA вирішив порівняти, як виглядали будинки після обстрілів та після відновлювальних робіт.

Під обстріл потрапила столична багатоповерхівка

Рано-вранці 15 березня 2022 року російські окупанти, обстрілюючи Київ, поцілили в житлову багатоповерхівку на вулиці Мостицькій у Подільському районі. Внаслідок вибуху було серйозно пошкоджено фасадну частину будинку № 14, ще в трьох навколишніх багатоповерхівках повибивало вікна.

За офіційними даними, тоді обійшлося без жертв, одна людина постраждала, її було госпіталізовано.

Обвалилось кілька поверхів

Черговий варварський обстріл Києва країна-агресор розпочала 16 березня 2022 року. Внаслідок влучання уламків російської ракети у житловий будинок стався обвал на 12-му та технічному поверхах, також було частково пошкоджено сусідній 9-поверховий будинок на вулиці Богдана Гаврилишина.

Після обстеження технічного стану будинку експерти виявили, що опорні конструкції не пошкоджені і він може бути відновлений. За 10 місяців усі роботи повністю виконали.

Глибока вирва у дворі дитсадка

Країна-агресор Росія з перших днів повномасштабного вторгнення цілеспрямовано обстрілює цивільну інфраструктуру України, зокрема столиці.

Одна з ракет, які РФ запустила по Києву в неділю, 26 червня 2022 року, влучила на територію дитячого садка в Шевченківському районі. Внаслідок вибуху утворилася вирва діаметром 7 метрів та було пошкоджено водопровідну магістраль. Крім того, вибуховою хвилею було пошкоджено будівлю дитячого садка, кілька гаражів та вибило вікна.

Обстріл під час візиту генсека ООН

Російські окупанти ввечері 28 квітня завдали ракетних ударів по Києву. У цей час у столиці з офіційним візитом перебував генсек ООН Антоніу Гуттерреш. Зафіксовано два влучення в Шевченківському районі міста.

Внаслідок ракетного обстрілу житлового будинку з боку російських окупантів 28 квітня постраждали 10 осіб. 4 громадян було госпіталізовано до медзакладів. Згодом стало відомо, що під завалами рятувальники виявили тіло жінки. Загиблою виявилась журналістка "Радіо Свобода" Віра Гирич.

Ракетний удар 31 грудня 2022 року

Ворог не зупиняв обстріли Києва навіть після того, коли втік з території Київщини від Збройних сил України. Так, в суботу, 31 грудня, внаслідок ракетного обстрілу було пошкоджено будівлю готелю в центрі міста – частина фасаду обвалилась, а вибухова хвиля також спричинила руйнування будинків навколо. Одним з постраждалих від варварської атаки був японський журналіст. Відновлювальні роботи тривали протягом восьми місяців.

Крім того, цього дня було пошкоджено й будівлю Палацу "Україна". Зокрема, вибуховою хвилею вибило вікна. На щастя, у момент обстрілу там не було дітей, хоча зазвичай у ці дати там батьки з малюками напередодні Нового року приходять подивитись святкові вистави.

Уламки ракети влучили в багатоповерхівку

У середу, 7 лютого 2024 року, вранці країна-терорист РФ атакувала Київ крилатими ракетами. Силами ППО було знищено близько 20 з них, проте, на жаль, уламки влучили в багатоповерхівку в Голосіївському районі столиці.

За словами киянки, на поверсі на якому вона живе і куди припав удар, частина квартир просто знищена. Внаслідок цього виникла пожежа на верхніх поверхах, є постраждалі та загиблі.

І знову житловий будинок

Країна-агресор Росія вранці 2 січня 2024 року атакувала Київ ракетами, зокрема аеробалістичними "Кинджалами", влучивши в об’єкт цивільної інфраструктури в Подільському районі. У кількох районах попадали уламки збитих цілей – на житлові будинки та відкриту територію, виникли пожежі.

Одна з ракет, якою РФ завдала удару, влучила в багатоповерхівку в Солом’янському районі столиці на вулиці Мокрій. Бійці ДСНС провели цілу рятувальну операцію, щоб допомогти киянам, які опинились заблокованими у своїх квартирах.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки! 

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Махачкалі пролунав вибух на АЗС: є жертви 27 сентября 2024

П'ятеро людей загинули після вибуху на заправці. Ще 10 постраждали, двоє з них перебувають в критичному стані.

Хореограф Євген Кот серйозно захворів і назвав діагноз 27 сентября 2024

Танцівник зізнався, на яку хворобу страждає.

Інновації на дорогах: авто зможуть сигналізувати про водіїв у стані сп’яніння 27 сентября 2024

Інновації на дорогах: авто зможуть сигналізувати про водіїв у стані сп’яніння

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше