РосЗМІ запустили фейк про те, що Брітні Спірс підтримала Росію, тому її заблокували в Instagram

29 марта 2023

Українська громадська організація "Детектор медіа" вказала на брехливість чергової абсурдної новини, яку розповсюджували російські ЗМІ. Пропагандисти писали, що всесвітньо відома американська співачка Брітні Спірс нібито підтримала країну-терористку, засудивши Україну та НАТО, після чого її обліковий запис в Instagram було заблоковано.

Новина виявилася фейковою. Кремлівські рупори скористалися тим, що аккаунт Спірс справді зник із соцмережі, та дезінформували населення, яке й так уже давно травмоване пропагандою. У Telegram-каналі "Детектор Медіа" надали аргументи, що вказують на обман.

Так, у давній публікації, за словами російських псевдожурналістів, поп-діва писала про те, що "освітлення кризи в Україні в західних медіа має єдину мету – підживлювати війну". Спірс нібито стверджувала, що "не вірить у свободу від Західної гегемонії та капіталістичних олігархів, які контролюють американські медіа".

Однак найцікавіше, що співачка, в представленому скриншоті від росЗМІ, вочевидь підробленому, звинувачує Україну в тому, що вона "бомбила Донбас із 2014 року і ніхто ні слова не сказав". Упізнати в цих словах цитату з пропагандистської методички не складає ніяких труднощів. Автори фейкової новини трохи перестаралися, коли вигадували репліки Спірс для демонстрації її "антиукраїнської" позиції.

Аналітики проєкту The Insider з'ясували, що пост несправжній, а сторінку зірки в Instagram ніхто не блокував – вона видалила її самостійно, що робить регулярно.

"Крім того, на фейковість вказує те, що жодне популярне американське медіа про шоубізнес (наприклад, TMZ або Entertainment Tonight) не написали про пост", – уточнили аналітики.

Раніше OBOZREVATEL писав, що російські окупанти запустили черговий фейк. На відео, яке розповсюджується мережею, видно, ніби "українці" зупинили автомобіль жінки з дитиною і стали їм загрожувати.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Біль у стегні: 6 порад, які допоможуть 19 апреля 2024

Біль у стегні: 6 порад, які допоможуть

Лікарі відповіли чи правда, що грудне вигодовування робить дітей розумнішими 19 апреля 2024

Чи правда, що грудне вигодовування робить дітей розумнішими

Олю Полякову розкритикували за поїздку на Лазурове узбережжя, де співачка розважатиме "хороших росіян" 19 апреля 2024

"Ви заробляєте на війні". Олю Полякову розкритикували за поїздку на Лазурове узбережжя, де співачка розважатиме "хороших росіян" Один із організаторів підтримує російських олігархів Михайла Фрідмана і Петра Авена

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше