Румунія планує створити навчальний центр для українських морпіхів

20 сентября 2024

Румунія може створити на своїй території морський навчальний центр для підготовки українських морських піхотинців. Але його створення має схвалити парламент країни. Про це повідомляє Euractiv.

Зазначається, що у листі до парламенту президент Румунії Клаус Йоганніс наголосив на необхідності посилення та диверсифікації підготовки українських Збройних сил в умовах триваючої війни. Передбачається, що Румунія стане ключовою ланкою у зміцненні морського потенціалу України, надавши свою інфраструктуру для навчання морпіхів.

Як повідомляється, ця пропозиція стала частиною зусиль Контактної групи з питань оборони України (UDCG) - альянсу 57 країн і Європейського союзу, що підтримують Україну в її протистоянні російській агресії.

Створення центру буде підтримано міжнародною спільнотою, а Велика Британія візьме на себе фінансування на початковому етапі. Очікується, що центр функціонуватиме протягом двох років з можливістю продовження. Румунія зберігає за собою право припинити участь у проєкті за потреби.

Нагадаємо, група українських пілотів вже почала проходити підготовку на винищувачах F-16 в Румунії.

Також повідомлялося, що президент Румунії Клаус Йоганніс підписав закон, який передбачає передання Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Надежный автоматический выключатель – безопасность для вашей электросети 20 сентября 2024

Нестабильное напряжение в результате приводит к тому, что электрооборудование может выйти из строя или просто сгореть. При этом, достаточно купить выключатель автоматический, чтобы обезопасить свое имущество

Київський проектний інститут допомагав РФ поновлювати НПЗ після атак України 20 сентября 2024

Київський проектний інститут допомагав РФ поновлювати НПЗ після атак України

Намагався вбити жінку через відмову відновити стосунки: у Києві суд виніс вирок зловмиснику 20 сентября 2024

Намагався вбити жінку через відмову відновити стосунки: у Києві суд виніс вирок зловмиснику. Фото Подія сталась у листопаді минулого року

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Pro Contactive 4.5
Pro Contactive

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше