ЄС вирахує з виплат Угорщині 200 млн євро

20 сентября 2024

Європейський суд постановив вирахувати 200 млн євро з бюджетних виплат Угорщині. Причиною стало те, що Будапешт пропустив термін сплати штрафу в розмірі 200 млн євро за порушення законодавства ЄС про надання притулку, повідомляє Financial Times.

Зазначається, що Єврокомісія, відповідно до чинних правил, переходить до "процедури взаємозаліку" і вирахує цю суму з майбутніх виплат Будапешту з бюджету ЄС.

"Теоретично, будь-які платежі можуть бути розглянуті, нічого не виключено", – заявив речник Єврокомісії.

Водночас міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, коментуючи рішення Європейського суду, сказав, що "ведеться полювання на політиків і уряди, які виступають проти міграції".

Видання зазначає, що ЄС неодноразово заморожував фонди ЄС для Угорщини через занепокоєння щодо верховенства права у східноєвропейській державі.

У грудні 2020 року Суд ЄС підтримав скарги Комісії на те, що процедура надання притулку в Угорщині порушує законодавство ЄС, допускаючи незаконне утримання заявників у "транзитних зонах" і блокуючи право заявників на оскарження. Суд наклав свій штраф у червні 2024 року і звинуватив Угорщину в "безпрецедентному і надзвичайно серйозному порушенні законодавства ЄС" за невиконання рішення. Будапешт звинуватили у нехтуванні і свідомому ухиленні від застосування спільної політики ЄС.

Суд ЄС наклав щоденний штраф у розмірі 1 млн. євро, доки Будапешт не внесе зміни до свого законодавства. Зараз розмір штрафу становить майже 100 млн. євро. У понеділок, 16 вересня, Комісія надіслала першу вимогу про сплату штрафів протягом 93 днів, але Угорщина відмовилася сплатити кошти і досі не повідомила, що внесе необхідні зміни у законодавство.

Суд зазначив, що "поведінка Угорщини становить серйозну загрозу єдності права ЄС" і "серйозно підриває принцип солідарності та справедливого розподілу відповідальності між державами-членами".

Раніше повідомлялося, що Угорщина посилила вимоги для біженців з України. Право на держпідтримку зберігається лише в українців, чия остання офіційна адреса в Україні була в районі, у якому безпосередньо відбувалися бойові дії.

ЄС хоче вигнати Угорщину з Шенгенської зони

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Найвідомішу трансгендерну модель Грузії жорстоко вбили в її будинку: хто це зробив і яким був останній пост Кесарії Абрамідзе 19 сентября 2024

Найвідомішу трансгендерну модель Грузії жорстоко вбили в її будинку: хто це зробив і яким був останній пост Кесарії Абрамідзе Підозрюваний намагався якомога швидше виїхати з країни

Полякова повернулася до квартири в центрі Києва, де обвалилася стеля 19 сентября 2024

"Не жила тут чотири роки": Полякова повернулася до квартири в центрі Києва, де обвалилася стеля. Фото до і після ремонту Співачка була змушена виїхати з оселі у 2021 році

Світоліна показалася у лікарні після операції 19 сентября 2024

Еліна Світоліна повідомила важливу новину відносно свого здоров'я

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше