ЄС закликав Мексику заарештувати Путіна, якщо той відвідає країну

8 августа 2024

Європейська комісія закликала Мексику заарештувати російського диктатора Володимира Путіна, якщо той буде присутній на інавгурації новообраного президента країни Клаудії Шейнбаум. Про це заявив речник ЄК з закордонних справ Пітер Стано в інтерв'ю Euractiv.

Посадовець нагадав: членство Мексики в Міжнародному кримінальному суді (МКС) означає, що країна юридично зобов'язана заарештувати Путіна, якщо той прийме запрошення на церемонію інавгурації в Мехіко, яка відбудеться 1 жовтня.

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна в березні 2023 року та звинуватив російського президента у воєнних злочинах, серед яких незаконна депортація дітей з України до РФ після повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року.

Стано додав, що Мексика взяла участь у мирному саміті у Швейцарії в червні, де "був досягнутий консенсус щодо того, що Росія повинна припинити війну проти України", і що "під час наступних голосувань в ООН Мексика... приєдналася до переважної більшості міжнародного співтовариства, яке засудило російську агресію і закликало Росію зупинити її".

Як відомо, у 2023 році МКС видав ордер на арешт Путіна, звинувативши його у незаконній депортації сотень дітей з України, і тепер російського лідера можуть затримати на території всіх країн, які ратифікували Римський статут.

Додамо, що 7 серпня Мексика запросила Путіна на інавгурацію новообраного президента країни.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Грошей на допомогу українцям цієї зими мало - ООН 27 сентября 2024

Більш ніж половина потужностей України з виробництва електроенергії знищена під час російських атак.

США перекинули групу винищувачів F-35 до Греції 27 сентября 2024

До Греції також прибули американські літаки-заправники KC-135. Навчання під керівництвом Об'єднаного авіаційного командування НАТО проходитимуть до 11 жовтня.

У Києві на Оболоні на гарячому затримали пенсіонера, який збував зброю 27 сентября 2024

У Києві на Оболоні на гарячому затримали пенсіонера, який збував зброю. Подробиці і фото "Бізнесмену" загрожує до семи років позбавлення волі

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Good-Harvest.UA 5.0
Good-Harvest.UA

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше