СБУ викрила "блогерів", які опублікували відео прильотів по Києву 2 січня: вони можуть отримати до 12 років тюрми

4 января 2024

Служба безпеки України знайшла й затримала чотирьох киян, які 2 січня оприлюднили у відкритому доступі відео прильотів по столиці. Отриману інформацію окупанти та їхні поплічники могли використовувати для підготовки нових і коригування повторних повітряних ударів по Києву.

Про це пресслужба СБУ повідомила на офіційному сайті в середу, 3 січня. У відомстві зазначили: дії мешканців столиці можуть розцінюватися як коригування ворожого вогню. Винним у цьому злочині загрожує до 12 років за ґратами.

Четверо "блогерів", за повідомленням СБУ, незаконно розповсюджували дані про наслідки масованої ракетно-дронової атаки РФ по Києву вранці 2 січня.

Вони в день обстрілу провели несанкціоновану відеозйомку прильотів і розмістили кадри в соцмережах.

Відео миттєво "підхопили" численні російські пропагандистські та інформресурси РФ. Наприклад, роликом ділився Telegram-канал проросійського блогера Анатолія Шарія, якого звинувачують у держзраді.

На місцях фактичного проживання підозрюваних провели обшуки. Було вилучено мобільні телефони, які жителі Києва використовували для зйомки й розповсюдження забороненого контенту.

"Продовжуються комплексні перевірки, за результатами яких вирішуватиметься питання притягнення винних до відповідальності", – йдеться в повідомленні.

СБУ нагадала українцям про заборону знімати й публікувати відео- і фотоматеріали про діяльність Сил оборони України й наслідки ворожих обстрілів.



Як писав OBOZ.UA:

– У Києві внаслідок ракетної атаки противника 2 січня двоє осіб загинули, 54 постраждали.

– Пошкодження було зафіксовано в кількох районах: Подільському, Печерському, Голосіївському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Оболонському, Святошинському, Шевченківському.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Києві на Оболоні водій мопеда під наркотиками їздив по зустрічній смузі 19 мая 2024

У Києві на Оболоні водій мопеда під наркотиками їздив по зустрічній смузі. Відео і подробиці На порушника склали одразу три адміністративні матеріали

За два дні понад 600 нелегалів намагалися потрапити в Польщу з Білорусі 19 мая 2024

Дехто з нелегалів виявляв агресію до польських військових і прикордонників, повідомляють у Прикордонній службі Польщі.

Бербок закликала Захід надати Україні ракети дальнього радіусу дії 19 мая 2024

Збройним Силам України необхідно більше зброї дальнього радіусу дії, щоб можна було бити по цілях глибоко за лінією фронту.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Италия вогс 5.0
Италия вогс

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше