Семерак розповів, як "відкриття" Чорнобильської зони "вдарить" по Росії

17 апреля 2016

Міністерство екології та природних ресурсів хоче спорудити в Україні власне сховище відпрацьованого ядерного палива та побудувати закритий ядерний цикл. Про це заявив очільник міністерства Остап Семерак.

Міністр наголосив, що це необхідно для того, щоб не платити Російській Федерації за зберігання ядерних відходів.

"Україна кожного року платить 200 млн доларів Росії за зберігання ядерного палива. Для того, щоб побудувати сховище ядерного палива ми повинні створити певний фонд. Україна в разі побудови такого сховища могла би його окупити за 2-3 роки", - заявив він.

Окрім того, Семерак заявив, що необхідно створити максимальну прозорість у Чорнобильській зоні та розглядати її "зону можливостей".

"…ми повинні говорити про Чорнобильську зону не як про зону трагедії, а як про зону можливостей. Сьогодні Чорнобильська зона є більш безпечною, ніж вона була 30 років тому. Звичайно зону потрібно робити відкритою. Я маю на увазі відкритість для суспільства, для громадськості: що там відбувається, хто там працює…", - заяви він.

Нагадаємо, на території Чорнобильської АЕС, де наразі зводять новий купол для горезвісного четвертого енергоблоку, а також - сховище для ядерних відходів, для тисяч співробітників немає навіть найпростіших ліків, наприклад, анальгіну, або ж бинтів. 

tsn.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Українські полярники показали, як сідає сонце в Атлантичному океані 26 апреля 2024

Науковці поділились вражаючими кадри із заходу сонця на Атлантичному океані. Знімки зробили із борту криголама Ноосфера.

Як зробити успішні ставки на CS:GO: експертні поради 26 апреля 2024

CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive) - це не лише популярна відеогра, але й величезна індустрія ставок, що привертає увагу мільйонів гравців та шанувальників кіберспорту

Названо 5 хвороб, за яких лікарі забороняють їсти оселедець 26 апреля 2024

Хороший свіжий оселедець за корисними властивостями не поступається дорогим сортам риби.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше