Кулеба показав, як готувати гуцульський банош, та заявив про перевагу українського сала над тосканським. Відео

27 сентября 2024

Колишній голова МЗС Дмитро Кулеба після звільнення з посади вирішив нарешті відпочити та помандрувати країною. Він уже був у Луцьку, на Полтавщині, а тепер вирішив дослідити кухню гуцулів, зокрема, рецепт ідеального баношу.

Надихнувшись впевненість та смаками Гуцульщини, Кулеба не лише виклав відео того, як готував одну з найвідоміших їхніх страв, а і закликав українців створювати світові кулінарні бренди.

"Навчився готувати правильний гуцульський банош. Ділюся рецептом. Літр домашньої сметани на склянку кукурудзяного борошна, пів чайної ложки солі, мішати безперервно за годинниковою стрілкою до того, як на поверхню виступить масло, готувати тільки на відкритому вогні, банош покрити бринзою, шкварки не додавати. Насолоджуватися. Смачного!", - написав ексміністр.

Кулеба взявся популяризувати українську кухню

"А зараз про інше - про важливість для держави створювати свої бренди у світі. Багато років тому я читав "Кулінарний гід Тосканою" (не питайте чому), і дізнався з нього, що Тоскана славиться найкращим у світі салом з селища Колонната. Мене це обурило, і я спробував те сало. Смачно, але однозначно і беззаперечно - українське сало є найкращим!", - заявив дипломат.

Мішати треба за годинниковою стрілкою

"Україна є батьківщиною геніальних продуктів. Але ми маємо активніше перетворювати їх на світові бренди. Робити це наполегливо і послідовно. Адже українське багатство не завершується на борщі та котлеті по-київськи. І тут треба повчитися у… гуцулів.

По-перше, це прекрасна культура. По-друге, за півтора дня на Гуцульщині я дізнався, що відому на весь світ рікоту насправді італійці запозичили з гуцульської вурди. Славетні італійські порчіні не кращі за наш білий гриб, а італійська полента - це просто загустілий банош. І в принципі ми зупинилися за півкроку від визнання того, що принаймні вся Європа пішла від гуцулів", - зазначив він.

Так виглядає правильний гуцульський банош

"Впевненість в собі - то велика справа. І ми, українці, її варті. Це перший крок до перемог у світі, на які заслуговує Україна", - підсумував Кулеба.

Нагадаємо, раніше Кулеба показував свій улюблений сніданок зі смаколиком від тітки з Полтавщини.

tabloid.pravda.com.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Леді Гага з нареченим замилували поцілунком на червоній доріжці 27 сентября 2024

Леді Гага з нареченим замилували поцілунком на червоній доріжці. Фото Коханий підтримав зірку під час прем'єри її нового фільму

Термін спливає: нові штрафи до 4 800 гривень чекають українських водіїв 27 сентября 2024

Термін спливає: нові штрафи до 4 800 гривень чекають українських водіїв

Рада готує нововведення: розмитнення авто через «Дію» вже на горизонті 27 сентября 2024

Рада готує нововведення: розмитнення авто через «Дію» вже на горизонті

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ФитКервс 5.0
ФитКервс

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 0.5
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше