Швейцарія долучилася до "мирної" китайсько-бразильської ініціативи

30 сентября 2024

У Швейцарії заявили, що підтримують "мирну ініціативу" Китаю та Бразилії щодо завершення війни, незважаючи на те, що в ній відсутнє посилання на Статут ООН та немає прямої згадки про територіальну цілісність України. Про це заявив речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Ніколя Бідо, передає Blick.

Він зазначив, що Швейцарія підтримує китайсько-бразильську ініціативу, адже вона закликає до припинення вогню і політичного вирішення "конфлікту" та пропонує альтернативу "войовничим промовам", які прозвучали в ООН як з української, так і з російської сторін.

Водночас Бідо підкреслив важливість посилання на Статут ООН у будь-яких мирних ініціативах щодо України, зазначивши, що про це говорив на виступі в Раді безпеки ООН міністр закордонних справ Китаю Ван Ї.

Бідо розповів, що Швейцарія була єдиною західною країною, запрошеною на зустріч, яку дві країни провели у п'ятницю на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Нагадаємо, Китай, Бразилія та деякі інші країни Глобального Півдня домовилися створити платформу "Друзі миру", в межах якої планують сприяти мирному врегулюванню "української кризи". Також в Угорщині заяввили, що долучаються до китайсько-бразильської ініціативи "Друзі миру".

Зеленський в ООН розкритикував Китай і Бразилію

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Іванна Онуфрійчук замилувала фото 4-місячного сина та поміркувала про невпинність часу 30 сентября 2024

Колишня телеведуча Іванна Онуфрійчук, яка нещодавно розповіла про емоційні гойдалки від поринання у материнство, у своєму Instagram показала милі фото зі своїм 4-місячним синочком Адамчиком та поміркувала про час, який швидко йде.

Лавров пригрозив ядерною зброєю з трибуни ООН 30 сентября 2024

Очільник МЗС РФ вказав на "безглуздість і небезпеку ідеї спроби боротися до перемоги з ядерною державою".

Студент-медик з Гарварду протягом місяця з'їв 720 яєць і отримав неймовірні результати 30 сентября 2024

Нещодавно студент-медик завершив свій незвичайний експеримент і поділився отриманими результатами.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 0.5
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше