Син друга Путіна Аркадія Ротенберга не зміг скасувати санкції ЄС через суд

20 июня 2024

Суд Євросоюзу відхилив позов російського бізнесмена Ігоря Ротенберга. Останній оскаржував санкції ЄС, запроваджені щодо нього у відповідь на агресію РФ проти України. Про це мовиться в рішенні Суд Європейського Союзу в Люксембурзі ухвалив у середу, 19 червня, повідомляє Deutsche Welle.

Ігор Ротенберг, син друга Путіна Аркадія Ротенберга, під санкціями ЄС з вересня 2022 року. У листопаді 2022 року він оскаржив санкції у Суді ЄС.

Влада ЄС вказувала, що завдяки своїм минулим і нинішнім посадам у провідних російських компаніях, які мають великі держконтракти, а також тісні зв'язки з президентом РФ Путіним, Ігор Ротенберг "продовжує мати вигоду від російських керівників і уряду РФ, відповідальних за анексію Криму".

Водночас його батько Аркадій Ротенберг та Володимир Путін включені до списку санкцій Євросоюзу у зв'язку з діями, що підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України.

Суд ЄС розглянув аргументи позивача про те, що він більше нібито не володіє акціями компаній, згаданих у рішенні про запровадження санкцій. Ігор Ротенберг також стверджував, що отримання держконтрактів не передбачає неправомірної вигоди від дій російської влади, а його зв'язки з батьком мають виключно родинний характер.

Суд ЄС у своєму рішенні встановив, що доказ позивача про те, що факт отримання важливих держконтрактів не дозволяє зробити висновок, що він сприяв діям РФ або підтримував їх, є неспроможним.

"Досить того, що вони мають вигоду від однієї з "російських осіб, які приймають рішення" або від "уряду", відповідального за ці події, і немає необхідності встановлювати зв'язок між перевагами, якими користуються зазначені особи, та анексією Криму чи дестабілізацією Східної України" , - мовиться в рішенні суду.

Суд послався на своє рішення за позовом Аркадія Ротенберга від 30 листопада 2016 року, яким залишив його активи на території ЄС замороженими. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Марина Бех показалася з чоловіком на відпочинку в Карпатах. Фото 28 сентября 2024

Легкоатлетка Марина Бех поділилася на сторінці атмосферним контентом з відпочинку у горах. Спортсменка показалася на тлі гірських краєвидів.

Сапери дістали з Дніпра уламки російського безпілотника, збитого під час чергової атаки на Київ 28 сентября 2024

Сапери дістали з Дніпра уламки російського безпілотника, збитого під час чергової атаки на Київ. Подробиці і фото Фрагменти БПЛА обстежать спеціалісти

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

УкрСервисМонтаж 0.1
УкрСервисМонтаж

Отзывов: 1

FitCurves 0.4
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше