Спецпосланець Китаю завершив своє "мирне турне"

28 мая 2023

Спеціальний представник уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей завершив свою місію поїздкою до Москви, під час якої у Міністерстві закордонних справ РФ обговорював перспективи політичного врегулювання війни в Україні. Про це повідомляє зовнішньополітичне відомство КНР 27 травня.
 
Зазначається, що у Москві Лі Хуей "обмінявся думками щодо політичного врегулювання української кризи" з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим та його заступниками Андрієм Руденком і Михайлом Галузіним.

Під час переговорів Лі зазначив, що в питанні "української кризи" Китай завжди дотримувався цілей і принципів Статуту ООН, об’єктивної та справедливої ​​позиції й "завжди твердо стояв на боці миру та діалогу".
 
"На основі документа Позиція Китаю щодо політичного врегулювання "української кризи" (так званий мирний план КНР - ред.) Китай готовий посилити обміни та діалог з усіма сторонами, включаючи Росію, і докласти зусиль для політичного врегулювання української кризи", - заявив китайський дипломат.
 

Зазначається, що російська сторона подякувала Китаю за сприяння мирному врегулюванню "кризи в Україні" й заявила, що "й надалі дотримуватиметься напрямку її політичного врегулювання та продовжить зміцнювати комунікацію і координацію з Китаєм".
 
Поїздкою до Москви 26 травня спецпредставник уряду Китаю Лі Хуей завершив свою десятиденну місію, під час якої він відвідав Київ, Варшаву, Париж, Берлін та зустрівся в Бельгії з представниками Євросоюзу й представив бачення Пекіном шляхів якнайшвидшого припинення війни в Україні.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, спецпредставник Китаю Лі Хуей під час свого туру Європою запропонував залишити під контролем Росії тимчасово окуповані території України.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Києві поліцейські затримали рецидивіста, який скоїв розбійний напад на чоловіка з дитиною 19 апреля 2024

Скоїв розбійний напад на чоловіка з дитиною: у Києві поліцейські затримали рецидивіста. Фото Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі

Аварійний тунель метро "Либідська" - "Деміївська": будівельники дісталися до його верхівки 19 апреля 2024

Аварійний тунель метро "Либідська" - "Деміївська": будівельники дісталися до його верхівки

Лікарі назвали 5 корисних властивостей чаю з материнкою 19 апреля 2024

Виявляється чай із материнкою (орегано) багатий на сполуки, які захищають від хвороб, борються із запаленнями тощо.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше