США готові розслідувати витік на російських газопроводах

30 сентября 2022

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін під час розмови зі своїм датським колегою Мортеном Бедсковим запропонував допомогу в розслідуванні інцидентів російських газопроводів Північний потік-1 і Північний потік-2. Про це у середу, 28 вересня, йдеться на сайті Пентагону.
 
"Міністр Остін запропонував свою повну підтримку Данії, оскільки вона починає розслідування вибухів. США, як і раніше, віддані безпеці Балтійського моря і своєму давньому союзнику Данії", - зазначили в Пентагоні.
 
Керівники американського та датського оборонних відомств також домовилися спільно працювати паралельно з тим, як розвиватиметься ситуація.
 

Відомо, що морське управління Швеції випустило попередження про два витоки в трубопроводі Північний потік-1 невдовзі після того, як було виявлено витік на трубопроводі Північний потік-2. Витіки були виявлені на північному сході від датського острова Борнхольм. Жоден із трубопроводів не перекачував газ до Європи на момент аварії, але обидва газопроводи все ще містили газ під тиском.
 

Оператор Північного потоку-1 компанія Nord Stream AG, яка контролюється Газпрмом, заявила, що одночасне руйнування трьох ниток газопроводу в Балтійському морі є безпрецедентним. Також у Москві нагадали, що президент США нібито погрожував зупинити роботу газопроводів. У США ж заявили, що жодного відношення до того, що сталося, не мають.
 
Раніше в Німеччині, Данії та Швеції заявили, що причиною протікання у двох нитках газопроводу Північний потік стали цілеспрямовані вибухи, а не природні причини.
 
У Держдепі США вважають, що те, що сталося на газопроводах, може бути результатом нападу або диверсії.
 
РФ хоче занурити світ у хаос. Преса про Північний потік

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Зірка "Школи" Ірина Кудашова розповіла, як дивом врятувалася від російської ракети: був приліт у двір, на місці квартири – руїна 23 апреля 2024

Зірка "Школи" Ірина Кудашова розповіла, як дивом врятувалася від російської ракети: був приліт у двір, на місці квартири – руїна Акторці пощастило виїхати за кілька днів до трагедії

Українцям повідомили про небезпечні продукти, які створюють загрозу для здоров'я споживачів 23 апреля 2024

Значна частка скарг та звернень громадян до Держпродспоживслужби стосується придбання харчових продуктів  неналежної якості у місцях стихійної торгівлі.

У Британії звинуватили в шпигунстві на користь Китаю двох осіб 23 апреля 2024

Судове засідання щодо цієї справи заплановане на 26 квітня у Магістратському суді Вестмінстера.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Дзюбанчук 0.9
Дзюбанчук

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше