США готові судити російських військових злочинців

5 марта 2023

США притягатимуть до відповідальності російських військових злочинців. Про це заявив генеральний прокурор США Меррік Гарланд під час свого візиту до України.
 
Чиновник зазначив, що донедавна американська юрисдикція щодо військових злочинів була обмежена.
 
"Після початку російської агресії Конгрес ухвалив зміни до закону, які дозволять переслідувати виявлених у США ймовірних військових злочинців з будь-якої точки світу, і ми плануємо чинити так", - сказав Гарланд.
 
За його словами, будь-яка особа, яка перебуває на території Сполучених Штатів, може бути притягнута до відповідальності.
 

"Це означає, що в наступні роки і десятиліття російські військові злочинці, які перебувають у нашій країні, повинні знати, що вони опиняться в суді, військові злочинці не знайдуть притулку в США", - підкреслив генпрокурор.
 
Гарланд додав, що поправка до закону про правосуддя для жертв військових злочинців розширює початкову юрисдикцію, і тепер включає ймовірних злочинців, виявлених у США, навіть якщо вони не вчинили злочини проти американських громадян.
 
Напередодні повідомлялося, що генпрокурор США приїхав до України із неоголошеним візитом.
 
Нагадаємо, у вечірньому відеозверненні до народу України президент Володимир Зеленський розповів про зустріч із генеральними прокурорами з держав – партнерів України та міжнародних інституцій. Він підкреслив, що моральний обов'язок світу – відновити справедливість та покарати військових злочинців.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Сколько электроэнергии расходует кондиционер 12 BTU? 10 октября 2024

Узнайте, сколько электроэнергии потребляет кондиционер 12 BTU. Разбор факторов, влияющих на энергопотребление, советы по экономии и ответы на частые вопросы.

Как выбрать идеальный рюкзак для длительных поездок на транспорте? 10 октября 2024

Как выбрать рюкзак для длительных поездок, который вместит все необходимое и не будет доставлять дискомфорт. Критерии выбора и полезные советы

Активіст у футболці "Звільніть Україну" налетів на The Weeknd під час концерту 8 октября 2024

Активіст у футболці "Звільніть Україну" налетів на The Weeknd під час концерту: співак злякався, але не відійшов. Відео Подібну акцію він робив на Олімпійських іграх 2024

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча Роман 5.0
Романча Роман

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше