США не діляться з Україною розвідданими про цілі на території Росії - ЗМІ

18 августа 2024

Вашингтон не ділиться з Києвом розвідувальними даними про цілі на території Росії. Адміністрація президента США Джо Байдена боїться, що їхнібито сприймуть, як помічників в операції ЗСУ на Курщині. Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на високопоставленого американського чиновника в суботу, 17 серпня.

У США заявляють, що не знали про операцію в Курській області до її початку та підкреслили свою заборону на використання далекобійних ракет Atacms для ударів по Росії.

Однак Україна залучила до операції на території РФ американські бронемашини Bradley і Stryker, скориставшись розширеними повноваженнями для реагування на наступ Росії в Харківській області в травні, пише видання.

Прорив кордону очолили 80-та і 82-га десантно-штурмові бригади — одні з найпотужніших підрозділів України, оснащені Stryker і Marder з посиланням на відповідні інтерв'ю.

"Штурмові війська просувалися так швидко, що було важко за ними наздогнати. Було мало російських бронемашин, по яких можна було цілитися, оскільки вони відступили на північ», — сказав один з операторів безпілотника, який брав участь в операції.

Як відомо, 6 серпня розпочалася наступальна операція ЗСУ в Курській області Росії. У ніч проти 9 серпня було знищено російську військову колону поблизу Рилська.

Згодом у мережі показали фото і відео знищеної колони армії РФ на Курщині. Судячи з кадрів, знищено десятки російських солдатів і вантажівок. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Інсайдер розказав, через що Міддлтон наразилася на хейт і як його сприйняла 1 октября 2024

Принцеса Вельська Кетрін, котра за результатами цьогорічного опитування є найсимпатичнішою британцям представницею королівської родини, стикнулася нещодавно з хейтом. Це стало прикрою несподіванкою для неї самої.

Астигматизм: що це таке та як з ним боротися 1 октября 2024

Астигматизм - явище досить поширене. За статистикою, майже половина населення планети страждає на нього, а приблизно 40 % дітей мають його легку форму.

Бельгійського священика заарештували після ночі сексу з британським колегою 1 октября 2024

Слідство тепер очікує на результати розтину, які допоможуть встановити точну причину смерті літнього чоловіка.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше