США подякували Південній Кореї за підтримку Києва

23 июня 2024

Державний секретар США Ентоні Блінкен у розмові з міністром закордонних справ Республіки Корея Чо Тхе Юлом засудив поглиблення військового співробітництва між КНДР і Росією та поядкував Сеулу за підтримку України. Про це у п'ятницю, 21 червня, йдеться у заяві Держдеп США.

Високопосадовці також домовилися продовжити спільну роботу над вирішенням складних і мінливих викликів безпеці, які створює КНДР, а також над підтримкою миру і стабільності в Південно-Китайському морі.

Блінкен підтвердив життєво важливе значення міцного альянсу між США і Кореєю у просуванні миру, безпеки і процвітання в усьому світі. 

Влада Південної Кореї має намір переглянути питання постачання зброї в Україну. Відповідну заяву зробив директор Управління національної безпеки президентської адміністрації Чан Хо Джин. Також він анонсував, що Південна Корея розширить список товарів, на які накладено обмеження на експорт до Росії на 243 позиції, після чого їхня кількість досягне 1402.

Напередодні Володимир Путін прибув до КНДР вперше за 24 роки. Раніше він відвідував Північну Корею один раз - у 2000 році, тоді лідером цієї країни був ще Кім Чен Ір.

Як ми вже писали раніше, Путін домовився про "стратегічне партнерство" з КНДР. Кім Чен Ин висловив повну підтримку війни Росії в Україні. Після КНДР Путін прибув до В'єтнаму.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У МОЗ повідомили, що в ЕСОЗ буде запроваджено особистий кабінет пацієнта 30 июня 2024

Кабінет Міністрів України прийняв постанову, якою затвердив зміни у функціонуванні електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) — у ній впроваджується...

Apple може спростити заміну акумуляторів iPhone 30 июня 2024

Apple може спростити заміну акумуляторів iPhone

Вимагали хабаря за позитивні висновки щодо якості продуктів: на Київщині на гарячому затримали посадовців 30 июня 2024

Вимагали хабаря за позитивні висновки щодо якості продуктів: на Київщині на гарячому затримали посадовців. Фото Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Клиника «М-плюс» 4.6
Клиника «М-плюс»

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше