США та Південна Корея планують блокувати постачання нафти з РФ у КНДР

28 марта 2024

США та Південна Корея створили робочу групу, що має перешкодити Північній Кореї незаконно закуповувати нафту. Перше її засідання відбулося у Вашингтоні 26 березня. Про це повідомляє Reuters.

Обидві сторони стурбовані поставками російської нафти Північній Кореї та обговорили шляхи припинення незаконної співпраці між Москвою та Пхеньяном.

Відповідно до обмежень РБ ООН, запроваджених щодо ядерних озброєнь та ракетних програм Північної Кореї, Пхеньян обмежений імпортом 4 млн барелів сирої нафти та 500 тисяч барелів нафтопродуктів на рік.

Найімовірніше, Росія накладе вето на резолюцію ООН щодо продовження мандату групи експертів, яка стежить за санкціями щодо Північної Кореї.

Експертна група ООН, яка стежить за виконанням санкцій, заявила цього місяця, що танкери під прапором Північної Кореї, ймовірно, доставили понад 1,5 млн барелів нафтопродуктів у період з 1 січня по 15 вересня минулого року.

США та Південна Корея з посиланням на супутникові знімки заявляють, що Північна Корея постачала Росії зброю для використання в Україні.

У майбутньому спеціальна група може зайнятися іншими областями ухилення від санкцій, включаючи продаж вугілля.

Раніше ЗМІ вже писали, що Росія розпочала прямі поставки нафти до Північної Кореї, ігноруючи санкції ООН в обмін на зброю. 

Південнокорейське міноборони також повідомляло, що Північна Корея відправила в Росію практично 7000 контейнерів з боєприпасами та іншим військовим обладнанням.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Києві евакуюють дві лікарні, одна з яких дитяча, через публікації в мережі про загрозу ракетного удару 26 апреля 2024

У Києві евакуюють дві лікарні, одна з яких дитяча, через публікації в мережі про загрозу ракетного удару: подробиці Крім того, місто звернулось до СБУ та МОЗ

Хореографка Олена Шоптенко після операції на нозі показала 7 вправ для реабілітації. Відео 26 апреля 2024

Хореографка Олена Шоптенко, яка у березні порвала 2 колінні зв’язки, продовжує нелегкий шлях 2-місячної реабілітації.

У продаж надійшов робот Thermonator із вогнеметом 26 апреля 2024

У продаж надійшов робот Thermonator із вогнеметом

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча 5.0
Романча

Отзывов: 1

"ЛЕО-БУС" 5.0
"ЛЕО-БУС"

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше