Суд у Німеччині заборонив віддавати нацистське вітання лівою рукою

4 июля 2024

Вищий земельний суд Північного Рейну-Вестфалії ухвалив рішення 1 липня 2024 року, що нацистське вітання лівою рукою також незаконне, як і правою. Про це пише газета Süddeutsche Zeitung.

Таке привітання демонстрували за Гітлера, витягнувши праву руку перед собою.

У листопаді 2022 року, коли у Мюнстері відбулася зустріч глав МЗС країн G7, ліві активісти влаштували акцію протесту. Своєю чергою, 51-річний житель Бремена, зустрівши їх, публічно віддав нацистське вітання, однак, зробив це лівою рукою. У такий спосіб чоловік намагався обійти закон. За його власною заявою, він навмисно використовував ліву руку з метою провокації.

Проти чоловіка висунули звинувачення, його засудили до 600 євро штрафу. З того часу він кілька разів подавав апеляцію. Проте, ухвалою суду від 1 липня остаточно визначено, що вітання лівою рукою також є кримінальним злочином.

Тож, вирок чоловікові залишено чинним. Раніше із цим погодився також Конституційний суд ФРН.

Нагадаємо, напередодні Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Український інститут національної пам'яті презентував нове гасло - "Перемогли нацистів - переможемо й рашистів!".

Нещодавно у містечку Гревесмюлен на північному сході Німеччини група людей, яких звинувачують у расизмі, напала на двох дівчат та їхнього батька.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Гарріс виникли несподівані проблеми через схильність Волза до неправди 4 октября 2024

Кандидат у віцепризиденти від демократів вже неодноразово був пійманий на заявах, які не відповідають дійсності.

Захід перестав боятися ядерних погроз РФ - Time 4 октября 2024

Стримана реакція стає все більш поширеною серед західних чиновників. Для багатьох із них Путін став схожим на хлопчика, який дуже часто кричав "Вовки!".

Ахтем Сеітаблаєв розповів, як поводився на зйомках в Україні один із рупорів Кремля актор Дмитро Пєвцов 4 октября 2024

"Про Путіна не розмовляли". Ахтем Сеітаблаєв розповів, як поводився на зйомках в Україні один із рупорів Кремля – актор Дмитро Пєвцов Режисер також зізнався, які два російські артисти його приємно вразили на майданчику

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

https://bactosfera.ua 5.0
https://bactosfera.ua

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше