Суд в Аргентині видав ордер на арешт Мадуро

25 сентября 2024

Суд в Аргентині в понеділок, 23 вересня, видав ордери на негайний арешт наказав президента Венесуели Ніколаса Мадуро та міністра внутрішніх справ Діосдадо Кабельо за ймовірні злочини проти людяності, скоєні проти дисидентів. Про це повідомляє AP у вівторок, 24 вересня.

У ухвалі суду констатується доведеність того факту, що "у Венесуелі є систематичний план репресій, насильницького зникнення людей, тортур, вбивств та переслідувань щодо частини цивільного населення, розроблений як мінімум у 2014 році і чинний досі".

Аргентинський суд, видаючи ордери на арешт, керувався принципом загальної юрисдикції, що поширюється на злочини проти людяності.

Раніше Аргентина звернулась до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро та інших лідерів керівників режиму.

Нагадаємо, 29 липня чинного президента Венесуели Ніколаса Мадуро оголосили переможцем виборів з 51% голосів порівняно з 44% в опозиціонера Едмундо Гонсалеса. Опозиційні партії стверджують, що їх кандидат набрав 70% голосів. 

Після оголошення результатів президентських виборів в країні розпочалися стихійні мітинги. Їхні учасники вважають, що влада сфальсифікувала результати голосування на користь Мадуро.

ЄС не визнає Мадуро президентом - Боррель

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Фахівці назвали історичне досягнення iPhone 16 25 сентября 2024

Фахівці назвали історичне досягнення iPhone 16

У Маріуполі перекупи наживаються на продажу автомобілів загиблих українців 25 сентября 2024

У Маріуполі перекупи наживаються на продажу автомобілів загиблих українців

У Таганрозі після падіння БПЛА сталася пожежа на складі лісоматеріалів 24 сентября 2024

Займання локалізували на площі 200 кв. метрів. Вогонь пошкодив покрівлю будівлі складу та чотири легкові автомобілі, які були припарковані поруч.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

BactoSfera OBB 15P-METAL ECO 4.9
BactoSfera OBB 15P-METAL ECO

Отзывов: 1

Чепелева Юлия ФОП 0.8
Чепелева Юлия ФОП

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше