Стало відомо, яка буде відповідь США та НАТО на ядерний удар РФ

23 сентября 2022

Як США оцінили ядерні погрози Путіна

У США серйозно ставляться до слів Путіна щодо можливого застосування ядерної зброї, заявив на брифінгу в середу офіційний представник Ради нацбезпеки Джон Кірбі.

"Це не схоже на те, як він говорив у минулі сім місяців", - пояснив він, додавши, що Вашингтон стежить за російськими стратегічними силами і готовий відреагувати, якщо буде потрібно. "Поки що ми не бачимо ознак того, що це потрібно", - заявив Кірбі.

Пізніше на виступі Генасамблеї ООН виступив президент США Джо Байден зі словами про ядерний шантаж Путіна та його війну проти України.

"Постійний член Ради безпеки ООН вторгнувся у свою сусідню країну, намагаючись стерти суверенну державу з карти. Росія безсоромно порушила основи статуту ООН. Путін знову погрожував Європі ядерною зброєю. І тепер Росія набирає ще більшу кількість солдатів, Росія намагається організувати фейковий референдум. І це є безпосереднім порушенням статуту ООН", - сказав він.

Також Байден спростував тезу Кремля, якою Путін виправдовує повномасштабне вторгнення в Україну, про нібито загрозу для Росії.

"Ніхто Росії не погрожував, і ніхто, окрім Росії, не шукав цього конфлікту. Ми попереджали, що цей конфлікт буде. Ми намагалися уникнути, але він сам висловився так, щоб не було жодних сумнівів. Путін заявив, що Україна була створена Росією". І ніколи, цитую, не мала реальної держави... Десятки шкіл, лікарень, центрів культури та музеїв знищено.Ми бачили і страшніші злочини - масові поховання, тіла, на яких були сліди катувань.Мета цієї війни - знищити Українську державу, знищити права українців на окремий народ", - наголосив американський лідер.

США хочуть закінчити цю війну на справедливих умовах, додав Байден: "Отже, кожен із нас зобов'язується чітко і ясно заявити: Україна має ті права, які має кожна суверенна країна. Ми будемо солідарні з Україною, ми проти агресії Росії - точка".

Що відбувається в Росії після оголошення мобілізації

Напередодні Байден заявив, що застосування Росією тактичної ядерної чи хімічної зброї на території України матиме наслідки для неї.

"Наслідки будуть. Вони стануть більшими ізгоями у світі, ніж будь-коли були. І залежно від масштабів того, що вони роблять, ми визначимо, якою буде відповідь", - сказав глава Білого дому.

На застосування Росією ядерної зброї в Україні США дадуть відповідь "нищівним ударом" відплати по російських військових базах або Чорноморському флоту РФ, заявив 21 вересня колишній командувач американськими військами в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес, який зараз вважається головним військовим експертом.

"Він [Путін] знає, що США доведеться відповісти, якщо Росія застосує ядерну зброю. Відповідь США може бути не ядерною, але може, наприклад, знищити Чорноморський флот або російські бази в Криму. Тому я думаю, що президент Путін та його оточення не захочуть безпосередньо втягувати США у конфлікт", - цитує його британська газета Mail Online.

Путіна попередили про наслідки застосування ядерної зброї

Генсек НАТО Єнс Столтенберг назвав ядерну риторику Путіна небезпечною та безрозсудною. В інтерв'ю Reuters він заявив, що організація зробить усе можливе, щоб донести до Москви серйозність подібних заяв.

Йдеться Путіна про мобілізацію з ядерними загрозами Столтенберг назвав ескалацією, але не несподіванкою. "Ми зберігатимемо спокій і продовжуватимемо надавати підтримку Україні", - зазначив він.

За словами генсека альянсу, поки жодних змін у готовності ядерних сил Росії не спостерігаються, у НАТО стежать за ситуацією.

Альянс подбає, щоб уряд Росії розумів, як НАТО має намір реагувати, запевнив Столтенберг. Дії альянсу залежать від того, за яких умов чи озброєння Росія застосує, ключова мета НАТО - не допустити використання ядерної зброї.

"Саме тому ми так ясно говорили у наших повідомленнях із Росією про безпрецедентні наслідки", - зазначив він.

Путін переоцінив свої сили, починаючи війну в Україні, і його останні заяви є явним свідченням цього, вважає генсек НАТО. За його словами, відправка на фронт ще сотень тисяч людей посилить не лише конфлікт, а й становище російської армії. Російські війська погано екіпіровані, у цій системі відсутні належне командування та контроль, сказав Столтенберг.

Він вважає, що єдиним способом, що залишається, припинити бойові дії - довести Путіну, що Росія "не переможе на полі бою". Генсек альянсу додав: "Коли він зрозуміє це, він має сісти та обговорити розумну угоду з Україною".

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

CNN: Більшість зброї з пакету допомоги США - на складах Німеччини й Польщі 23 апреля 2024

Артилерійські боєприпаси будуть одними з перших озброєнь, доставлених в Україну, зазначає ЗМІ.

Синоптики попередили про можливе підтоплення у деяких районах Київщини 23 апреля 2024

Синоптики попередили про можливе підтоплення у деяких районах Київщини: відомо подробиці Оголошено І рівень небезпеки, жовтий

У Театрі Франка відбулося вручення Шевченківської премії-2024 знімальній групі документального фільму "20 днів у Маріуполі" 23 апреля 2024

У Театрі Франка сталося непередбачуване: гендиректор Євген Нищук зробив заяву На одній із головних сцен України відбулося феєричне нагородження

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ineed.ua 0.8
ineed.ua

Отзывов: 1

Відзив 5.0
Відзив

Отзывов: 2

"ЛЕО-БУС" 5.0
"ЛЕО-БУС"

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше