"Талібан" керує Афганістаном через насилля і репресії - AI

16 августа 2022

З часу виведення військ США і захоплення контролю над Афганістаном радикальним угрупованням "Талібан", в країні постійно порушуються права людини, переслідуються групи меншин, жорстоко придушуються мирні протести і пригнічуються права жінок, йдеться у звіті міжнародної правозахисної організації Amnesty International (AI), оприлюдненому у понеділок, 15 серпня.

Також в країні зникають безвісти люди, практикуються тортури, позасудові страти, вбивства з помсти та примусове виселення противників "Талібану". "Рік тому таліби публічно взяли на себе зобов'язання захищати та просувати права людини. Проте швидкість, з якою вони руйнують 20-річні досягнення у сфері захисту прав людини, вражає. Будь-які надії на зміни швидко розвіялися, оскільки "Талібан" намагається керувати країною за допомогою насильницьких репресій безкарно", - наголосила регіональна директорка AI у Південній Азії Яміні Мішра.

Amnesty International закликає "Талібан" негайно припинити грубі порушення прав людини та злочини згідно з міжнародним правом. "Щоб запобігти подальшому розвитку кризи з правами людини в Афганістані, міжнародне співтовариство має вжити суттєвих заходів, щоб притягнути "Талібан" до відповідальності за ці злочини", - вважає Яміні Мішра.

Джерело: Українська служба DW

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

59-річна Белуччі поділилася у своєму Instagram новими кадрами із фотосесії для іспанського Elle 25 апреля 2024

Італійська актриса Моніка Беллучі поділилася у своєму Instagram новими кадрами із фотосесії для іспанського Elle, обкладинку якого вона презентувала у середині квітня.

Тарас Цимбалюк із дівчиною з’ясували стосунки "бійкою" в халатах. Відео 25 апреля 2024

Актор Тарас Цимбалюк насмішив кумедним відео зі своєю дівчиною, власницею бренду одягу Світланою Готочкіною.

У КМДА відповіли, чи відкриють пляжний сезон у Києві 25 апреля 2024

У КМДА відповіли, чи відкриють пляжний сезон у Києві

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше