Тайвань скасовує авіарейси через навчання Китаю

5 августа 2022

Тайвань скасував щонайменше 40 авіарейсів у четвер, 4 серпня, через військові навчання армії Китаю навколо острова. Про це повідомляє АР.
Раніше влада Китаю заборонила цивільним літакам і кораблям заходити в зону маневрів у Тайванській протоці.
 
Як зазначає агентство, наразі немає ознак впливу китайських навчань на судноплавство поблизу Тайваню. Порушення судноплавства може мати значні наслідки для світової економіки з огляду на те, що на острові виробляють більш як половину світового обсягу чипів для електроніки.
 

Газета The Guardian з посиланням на Службу транспорту Тайваню повідомляє, що маневри КНР вплинули на 18 міжнародних маршрутів у напрямку на острів і з острова. Це торкнеться близько 900 польотів протягом трьох днів, на які заплановано навчання.
 
Міністерство оборони Тайваню піддало критиці плани Китаю провести серію військових навчань у шести морських районах поблизу острова і назвало їх спробою блокади, пише Focus Taiwan.
 
"Ірраціональні дії Китаю ставлять під загрозу безпеку міжнародних водних шляхів, кидають виклик міжнародному порядку, порушують статус-кво у Тайванській протоці та загрожують регіональній безпеці", – наголосив офіційний представник відомства Сунь Лі-фан.
 

Він підкреслив, що тайванські збройні сили ніколи не прагнутимуть дійти до розв'язання війни чи початку будь-яких конфліктів, але завжди наготові, щоб стати до бою та захистити територію Тайваню.
 
За даними ЗМІ, на тлі загострення ситуації влада Тайбея закликала жителів міста встановити застосунок, на якому вказано розташування бомбосховищ.
 
Нагадаємо, візит спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань викликав негативну реакцію Китаю, який вважає острів своєю територією.
 
У відповідь Пекін запровадив обмеження на торгівлю з Тайбеєм і водночас у регіоні почав здійснювати військові маневри і запуски ракет.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Маша Єфросиніна відверто розповіла про стосунки з сестрою і розкрила, який Ющенко насправді 24 апреля 2024

Мовчить про війну та їздить у Росію. Маша Єфросиніна відверто розповіла про стосунки з сестрою і розкрила, який Ющенко насправді Вони бачилися приблизно 4 рази

Дочка Алена Делона поділилася рідкісним фото 88-річного актора 24 апреля 2024

Донька французького актора Алена Делона, актриса Анушка Делон поділилася рідкісним фотопортретом зіркового батька, який веде усамітнене життя в своєму старовинному шато в муніципалітеті Монтаржі.

Співачка TAYANNA розповіла, через які проблеми з життя своєї великої родини зверталася до психолога 24 апреля 2024

"Втомилася рятувати". Співачка TAYANNA розповіла, через які проблеми з життя своєї великої родини зверталася до психолога Артистка має трьох молодших братів

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

7 роддом 5.0
7 роддом

Отзывов: 1

Leo-shop.com.ua 0.2
Leo-shop.com.ua

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше