Театр Лесі Українки відмовився від вистав режисера, який підтримав Путіна і назвав війну "спецоперацією"

26 апреля 2024

Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки відмовився від вистав проросійського режисера Михайла Резніковича, який був генеральним директором і художнім керівником закладу з 1994 по 2022 рік. Причиною стали його скандальні заяви в інтерв'ю пропагандистам, де режисер назвав війну в Україні "спецоперацією", побажав країні-агресору процвітання і вихваляв диктатора Володимира Путіна.

Про це в інтерв'ю "Главкому" повідомив в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. З сайту театру вже забрали усі постановки, до яких був причетний Резнікович.

За словами Карандєєва, мова йде про такі вистави:

  • "Фальшива нота",
  • "У полоні пристрастей (Камінний господар)",
  • "Насмішкувате моє щастя",
  • "Оголена зі скрипкою".

Колишній керівник Театру імені Лесі Українки в нещодавньому інтерв’ю білоруському пропагандистському телеканалу "БелРос", яке згодом передрукувало видання у РФ "Российская газета", поскаржився на "знищення російської культури" та хвалився нагородою від Путіна.

Він із задоволенням згадав, як диктатор у Києві вручав йому звання заслуженого діяча мистецтв РФ ("Володимир Володимирович особисто приколов мені нагороду на піджак – навіть фотографія є"). А втік він з Києва, тому що "останні два роки послідовно знищується велика російська культура".

Варто зазначити, що сам театр імені Лесі Українки на початку повномасштабного вторгнення Росії українізувався, а саме прибрав частинку "російської драми" у назві. Тому нині він – Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки.

Раніше OBOZ.UA писав, що у Театрі Франка гендиректор Євген Нищук зробив неочікувану заяву і провів церемонію нагородження українських журналістів та документалістів, які побували у Маріуполі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Людмила Барбір захопила рідкісним фото з підрослим сином-копією 6 мая 2024

Ведуча попозувала з Тарасом у вишиванках.

Папу Римського запросили на український саміт миру 6 мая 2024

Запрошення озвучила президентка Швейцарії Віола Амгерд, адже саміт відбудеться у Бюргенштоку в Швейцарії.

Костя Гнатенко розкрив несподівані факти про зрадницю Таїсію Повалій 6 мая 2024

"Бог подарував їй голос, але відібрав розум". Костя Гнатенко розкрив несподівані факти про зрадницю Таїсію Повалій Проросійська позиція колаборантки здивувала її старого друга

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ТОВ НВП Сеал 1.9
ТОВ НВП Сеал

Отзывов: 1

Марк Сартин 0.1
Марк Сартин

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше