Стало відомо, як пройде коронація Чарльза III та де дивитися церемонію

30 апреля 2023

6 травня 2023 року відбудеться коронація Чарльза III та його дружини Камілли. Церемонія традиційно проходитиме у Вестмінстерському абатстві в Лондоні, а службу проведе архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі. Святкування коронації триватиме три дні, тож британці отримають додатковий вихідний день у понеділок, 8 травня.

OBOZREVATEL докладно розповість, що нас чекає у день процесії, хто буде запрошений на урочистий захід, а також скільки він триватиме. Зазначимо, що Чарльз стане 40-м правлячим монархом Великої Британії (щоб подивитися фото, доскрольте сторінку до кінця).

Розклад подій

10:20 за британським часом (12:20 за київським)хода до Вестмінстерського абатства.

11:00 за британським часом (13:00 за київським)початок коронації.

14:00 за британським часом (16:00 за київським)хода до Букінгемського палацу, вихід на балкон Букінгемського палацу.

Цікаво, що разом із Чарльзом коронують і Каміллу. Дружина монарха офіційно стане королевою. Зараз вона є королевою-консортом, але цю приставку приберуть.

Що станеться на коронації?

Під час урочистої церемонії король Чарльз складає коронаційну присягу. Формулювання змінювалося протягом століть, але сьогодні монарх зобов'язується правити відповідно до закону, здійснювати справедливість за допомогою милосердя. Після присяги Його Величність буде помазаний, благословенний і посвячений архієпископом. Потім звершується Святе причастя.

Хто запрошений?

Крім британських членів королівської родини, церемонію відвідають і інші високопосадовці. Відомо, що 6 травня будуть присутні представники Ірландії, Франції, Іспанії, Бельгії, Японії, Угорщини, Монако, президент ЄС, глава Польщі Анджей Дуда, дружина Джо Байдена Джилл Байден. Свій візит підтвердили князь Монако Альбер II та його дружина Шарлін, кронпринц Данії Фредерік та дружина кронпринцеса Мері, кронпринцеса Швеції Вікторія з батьком королем Карлом Густавом, король Іспанії Філіп VI та королева Летиція.

Як відбуватиметься святкування?

У неділю, 7 травня відбудеться концерт та лазерне шоу у Віндзорському замку. За традицією, заплановані вуличні вечірки. Від виступу у Віндзорському замку відмовилися Елтон Джон, Spice Girls, Гаррі Стайлс, Ед Ширан, Адель. Вони відмічають, що у них щільний гастрольний графік.

Де дивитися?

Британці та гості країни зможуть подивитися коронаційну процесію, зайнявши місце вздовж її маршруту. Як повідомляють джерела, у містах по всій країні будуть встановлені великі екрани.

Крім того, онлайн-трансляцію у прямому ефірі показуватимуть британські телеканали BBC One, BBC Two, ITV 1 та Sky News або транслюватимуть через BBC iPlayer, ITVX чи YouTube-канал Sky News.

Раніше OBOZREVATEL інформував, що 26 квітня король Чарльз та королева-консорт Камілла офіційно відкрили сцену Євробачення у Ліверпулі. Монарху доручили відповідальну місію – запалити вогні. Українська співачка Юлія Саніна після події змогла познайомитися з королівськими особами та поговорити з ними про Україну.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

На телебаченні КНДР ведучому заблюрили джинси 28 марта 2024

Північнокорейське телебачення піддало цензурі сині джинси під час трансляції британського садівничого шоу.

Вимагав 500 тис. грн хабаря за асфальтування дороги: у Києві судитимуть посадовця 28 марта 2024

Вимагав 500 тис. грн хабаря за асфальтування дороги: у Києві судитимуть посадовця. Фото і відео Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі

Чому важливо їсти продукти з вітаміном Д: що вони дають нашому організму? 28 марта 2024

Вітамін D відіграє життєво важливу роль в забезпеченні здоров'я кісток та підтримці імунної системи, а також впливає на багато інших процесів у організмі людини

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Style Pack 5.0
Style Pack

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше