Письменник Василь Шкляр пояснив, чому зараз не на часі відвоювання Криму та Донбасу

4 июня 2024

Повернення Криму та Донбасу до складу України зараз – не на часі. Втрачені українські території з часом повернуться до нас, однак не військовим шляхом.

Таку думку висловив відомий український письменник Василь Шкляр. В інтерв'ю OBOZ.UA літератор зауважив, що зараз – "у таких суворих військових обставинах" – нам потрібно ставити собі реальні задачі, а не "займатися мрійництвом".

"Я вже казав, але повторюся: не треба ставити такі надзавдання, – каже Василь Шкляр. – Треба реально виходити із тих обставин, які складаються. Не варто займатися під час війни мрійництвом, тому що у таких суворих військових обставинах – це небезпечно. Треба ставити собі реальні умови".

"Наприклад, першою метою нашої боротьби повинно бути відвоювання тих територій, які ми втратили, починаючи з 2022 року. Що стосується Донбасу та Криму, то я казав ще задовго до повного масштабного вторгнення, що треба будувати привабливу, успішну Україну в наших реальних межах. А під час геополітичних розламів, які неминуче відбуватимуться в 21-му сторіччі, ми зможемо приєднати до себе всі інші українські території. Але вже на своїх умовах, а не на чужих", – продовжує письменник.

Раніше в своїх інтервю Василь Шкляр неоднаразово зазначав, що у далекі 90-ті передбачав неминучу участь Донбасу і Криму у розколі України. На його думку, після проголошення Незалежності варто було саме у цих регіонах активніше пропагувати та інтегрувати українську культуру.

"Я пропонував ще тоді відмовитись від Криму і Донбасу бо знав, що силового протистояння не уникнути. Я не є прихильником України від Сяну до Дону і вважаю, що Україні потрібні ті території, де панує український дух. У 21 столітті територію країни не варто вимірювати лише квадратними кілометрами", – різко висловлювався вже під час війни Шкляр.

Раніше OBOZ.UA писав, що український письменник і політичний діяч Василь Шкляр заявив, що Україні Крим не потрібен.

Повне інтерв'ю з Василем Шкляром читайте тут.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Києві на червоній гілці метро на колії впала пасажирка 1 октября 2024

У Києві на червоній гілці метро на колії впала пасажирка. Відомо подробиці На місце події прибули оперативні служби

Прем'єр Хорватії назвав Путіна "каталізатором" розширення ЄС 1 октября 2024

Вторгнення РФ в Україну у 2022 році підштовхнуло більше країн до вступу в блок, пояснив Андрій Пленкович.

Швейцарія долучилася до "мирної" китайсько-бразильської ініціативи 30 сентября 2024

У Берні заявили, що підтримують китайсько-бразильську ініціативу, адже вона пропонує альтернативу "войовничим промовам".

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше