Туск: Польща і Німеччина мусять подбати про безпеку Європи

2 июля 2024

Польща та Німеччина мають подбати про безпеку Європи. Ба більше - німецька держава має стати лідером у цьому процесі. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск під час спільної з німецьким канцлером Олафом Шольцем пресконференції у Варшаві за результатами міжурядових консультацій, повідомляє Укрінформ в понеділок, 2 липня.

"Ми на доброму шляху, щоб говорити про польсько-німецьку дружбу в ці складні часи. Інші країни також чекають на це. Україна, яка воює, та інші європейські країни дивляться на наші відносини з надією, оскільки це може відкрити багато різних цікавих можливостей для усієї Європи", - вважає голова польського уряду.

Посадовець також наголосив на важливості польсько-німецької співпраці.

"Питання безпеки, військова співпраця, співпраця у сфері нелегальної міграції, спільна робота щодо безпечного зовнішнього кордону ЄС - те, чому треба приділити найбільшу увагу”, - зазначив прем'єр-міністр Польщі.

На його думку, Німеччина має стати лідером у питанні безпеки в Європі. Він також підкреслив, що спільний проєкт Польщі і країн Балтії Щит Схід має посилити безпеку європейських кордонів.

Він додав, що Варшава і Берлін є жертвами організованої Путіним і Лукашенком хвиль нелегальної міграції, оскільки щодня агресивні люди атакують польський кордон, а головною ціллю нелегальних мігрантів є Німеччина.

Польща і Німеччина співпрацюватимуть щодо створення "європейського повітряного щита", що гарантуватиме безпечне небо над Європою, резюмував Туск.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Колега провідного артиста Білорусі, якого обожнювали в Росії, пояснив, чому той виступив проти війни 4 июля 2024

"Народився в Україні". Колега провідного артиста Білорусі, якого обожнювали в Росії, пояснив, чому той виступив проти війни Вадим Крищенко розповів, чому виконавець не міг вдіяти інакше

Кухар у кумедному відео показала, як "розважає" доньку 4 июля 2024

У Instagram прими-балерини Катерини Кухар уже давно не показується її чоловік та колега Олександр Стоянов, хоча чуток про своє розлучення артисти поки не підтвердили.

Бджола вжалила чоловіка просто в око: що з ним сталося (фото) 4 июля 2024

Таких випадків задокументовано лише декілька.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше