Творців "Гри в кальмара" звинуватили в плагіаті індійського фільму 2009 року: Netflix усе заперечує

18 сентября 2024

Індійський режисер Сохам Шах подав до суду на Netflix за звинуваченням у копіюванні його фільму "Удача" для створення популярного серіалу "Гра в кальмара". Творці інтернет-хіта назвали звинувачення безпідставними. 

Фільм Шаха вийшов на екрани у 2009 році на мові хінді. В той час, як "Гра в кальмара" побачила світ у 2021 році, пише Independent. Робота режисера Хвана Дон Х'юка – це південнокорейський серіал-антиутопія, який розповідає про групу учасників, що не мають грошей. Вони б'ються насмерть за доленосну суму. Шоу швидко стало найпопулярнішим на Netflix за всі часи: понад 142 мільйони акаунтів приєдналися до перегляду протягом перших чотирьох тижнів після виходу, випередивши романтичний серіал "Бріджертони".


Фільм Шаха розповідає про групу людей, яких завербував "ватажок злочинного світу" для участі в "серії випробувань, покликаних перевірити їхній фактор "удачі", оскільки гравці по всьому світу роблять на них ставки, згідно з офіційним синопсисом на IMDB. 


"Основний сюжет, персонажі, теми, настрій, обстановка і послідовність подій "Гри в кальмара" разюче схожі з "Удачею", заперечуючи будь-яку ймовірність того, що така схожість може бути збігом", – йдеться в позові індійського режисера, повідомляє агентство Bloomberg.

Згідно з документом, Шах написав свій сценарій "приблизно в 2006 році", тим часом Хван – у 2009-му, того ж року, коли "Удача" вийшла в прокат, повідомляє TMZ. У повідомленні також йдеться про те, що Netflix мав доступ до фільму "Удача", оскільки він вийшов у світовий прокат у липні 2009 року в кінотеатрах Індії, Великої Британії, США та ОАЕ, а також завдяки "значній рекламі та маркетингу".


У позові Сохама також стверджується, що Netflix продовжує порушувати його авторські права на, створюючи подальший контент на основі "Гри в кальмара", наприклад, реаліті-шоу, яке вийшло на екрани у 2023 році, та імерсивний театр, який планується запустити в Нью-Йорку в жовтні. Він вважає, що це шоу збільшило ринкову вартість Netflix на понад 900 мільйонів доларів.

Шах вимагає відшкодування невизначених збитків, а також заборони для Netflix порушувати його авторські права шляхом маркетингу та трансляції "Гри в кальмара", отриманням прибутку від продажу сувенірної продукції, а також розробки інших шоу та творів, які можуть порушувати авторські права в майбутньому. Netflix відреагував на це у своїй заяві: "Цей позов не має підстав. Сценарій до "Гри в кальмара" створив і написав Хван Дон Х'юк, і ми маємо намір рішуче захищати це питання".

Раніше OBOZ.UA писав про те, як зірка "Гаррі Поттера" Кеті Люнг приєднається до команди популярного серіалу від Netflix "Бріджертони" у 4 сезоні. Для неї випала роль зіграти головну антагоністку. Подробиці – у нашому матеріалі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Ґрунт із зворотного боку Місяця вразив вчених — він сильно відрізняється від усіх колишніх зразків 19 сентября 2024

Ґрунт із зворотного боку Місяця вразив вчених — він сильно відрізняється від усіх колишніх зразків

На Окружній дорозі Києва біля АЗС вбили чоловіка: злочин зафіксували відеокамери 19 сентября 2024

На Окружній дорозі Києва біля АЗС вбили чоловіка: злочин зафіксували відеокамери. Подробиці справи, фото і відео Справою вже зайнялась поліція

Apple iPhone 16 можна буде відновити за допомогою іншого iPhone 19 сентября 2024

Apple iPhone 16 можна буде відновити за допомогою іншого iPhone

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

BactoSfera OBB 15P-METAL ECO 4.9
BactoSfera OBB 15P-METAL ECO

Отзывов: 1

Чепелева Юлия ФОП 0.8
Чепелева Юлия ФОП

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше