У Європі зробили заяву щодо пандемії мавпячої віспи

17 августа 2024

У країнах ЄС існує висока імовірність виявлення випадків важчої форми мавпячої віспи, яка зараз циркулює в Африці. Про це повідомив Європейський центр з профілактики та контролю захворювань (ECDC).

"Внаслідок швидкого поширення цього спалаху в Африці, ECDC підвищив рівень ризику для населення ЄС та осіб, які подорожують до уражених районів. Через тісні зв'язки між Європою та Африкою ми повинні бути готовими до збільшення кількості випадків захворювання у прибулих", - заявила директорка ECDC Памела Ренді-Вагнер.
 
Центр рекомендує державам-членам ЄС видавати рекомендації щодо подорожей для людей, які відвідують або повертаються з районів, що постраждали від спалаху захворювання. Ймовірність інфікування людей з Євросоюзу, які подорожують до уражених районів і тісно контактують з ураженими громадами, є високою. Крім того, існує помірний ризик зараження для близьких контактів з можливими або підтвердженими завезеними випадками вірусу в ЄС.
 

"Завдяки посиленню заходів з епіднагляду та готовності, а також потужному потенціалу охорони здоров'я та реагування в країнах-членах ЄС, ECDC прогнозує, що вплив на Європу пандемії MPXV clade I буде незначним", - йдеться у заяві.
 
Нагадаємо, 14 серпня ВООЗ оголосила, що швидке поширення віспи мавп в країнах Африки є глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я.

Перший випадок мавпячої віспи за межами Африки зафіксували у Швеції. Хворий заразився під час поїздки до Африки.

Китай у відповідь на зростання у світі кількості заражень мавпячою віспою на шість місяців посилює заходи контролю на в’їзді до країни.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Соловій повідомила рішення суду щодо її скандального висловлювання в Чорноморську 28 сентября 2024

Скандальна історія навколо співачки Христини Соловій та її липневого виступу в Чорноморську, де вона нецензурно висловилася щодо старої назви міста, Іллічівськ, схоже, офіційно завершилася.

Різ Візерспун привітала молодшого сина та показала його рідкісне фото 28 сентября 2024

Голлівудська актриса Різ Візерспун привітала молодшого сина Теннессі з 12-річчям та виклала фото з ним.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Спортлайф 0.8
Спортлайф

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше