У Британії представили нову монету із зображенням короля Чарльза ІІІ

1 октября 2022


Монетний двір Великої Британії у четвер, 29 вересня, представив першу монету із зображенням короля Чарльза ІІІ. Монетний потрет нового монарха опублікувала прес-служба королівського монетного двору у Twitter.
 
"Ми з гордістю представляємо перший офіційний монетний портрет короля Чарльза III, розроблений Мартіном Дженнінгсом з FRSS і особисто схвалений Його Величністю. Перші монети з об'ємним портретом є частиною меморіальної колекції Її покійної величності королеви Єлизавети II", - йдеться в повідомленні.
 

За даними BBC, монета в 50 пенсів з портретом монарха надійде в обіг протягом наступних кількох тижнів, а ще одна пам'ятна (вартістю 5 фунтів) буде з понеділка доступна для колекціонерів.
 
На монетах Чарльз III дивиться вліво - згідно з багатовіковою традицією, за якою профілі нових монархів звернені не в той же бік, що їх попередники (Єлизавета II була зображена вправо, що дивиться).
 

У цьому Чарльз III постає на монетах без корони - як і попередні королі (Єлизавета II зображувалася на грошах у короні).
 
Зазначається, що нові монети будуть у поводженні поряд зі старими, випущеними під час правління Єлизавети II (зараз у Великій Британії таких 27 млрд).
 
Глава Королівського монетного двору Енн Джессоп каже, що, в середньому, монети залишаються в обігу близько 20 років, тому на британських грошах ще багато років можна буде бачити як Чарльза ІІІ, так і Єлизавету ІІ.

Але з початку 2023 року монетний двір почне карбувати і решту монет із зображенням нового короля (гідністю від одного пенні до двох фунтів), і на них буде використаний той же портрет, що і на перших 50 пенсах.
 
Нагадаємо, Чарльз III офіційно зійшов на престол 10 вересня після смерті своєї матері, королеви Єлизавети II. Вона померла 8 вересня, а похорон відбувся 19 вересня. На прощання з монархом прийшло понад чверть мільйона людей.
 
Король Чарльз III має намір провести скромну коронацію у 2023 році - ЗМІ

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

На Закарпатті через хейт від місцевих скасували концерт EL Кравчука 19 апреля 2024

Співак EL Кравчук розказав про прикру ситуацію, яка з ним сталася. Концерт артиста, що мав відбутися в одному з закладів міста Хуст, що на Закарпатті, 5-го травня, скасували.

Блінкен назвав основного постачальника для ОПК РФ 19 апреля 2024

Зусилля Пекіна підживлюють найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни, зазначив держсекретар США.

Принц Гаррі остаточно розірвав зв'язки з королівською родиною, більше не вважає себе британцем і хоче отримати громадянство США 19 апреля 2024

Принц Гаррі остаточно розірвав зв'язки з королівською родиною: більше не вважає себе британцем і хоче отримати громадянство США Він не планує проживати у Великій Британії у майбутньому

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Віталій 5.0
Віталій

Отзывов: 6

Хесторія Україна 0.1
Хесторія Україна

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше