У Чехії допускають можливий вихід Угорщини із ЄС

11 сентября 2022

Міністр уряду Чехії з європейських питань Мікулаш Бек вважає, що останні дії Угорщини роблять теоретично ймовірною ситуацію, коли вона може вийти зі складу Європейського Союзу. Таку заяву Бек зробив в інтерв'ю чеській радіостанції iROZHLAS.

"Єдність у Європейському Союзі ніколи не була і не буде єдністю єдиного голосу - це завжди буде єдність багатьох. Єдність багатьох голосів, які ведуть між собою діалог, іноді сперечаються, але зрештою знаходять взаємну згоду з ключових питань", - зазначив чеський чиновник.

Бек додав, що найближчими місяцями буде зайнятий "утриманням Угорщини в європейському мейнстримі", і вказав на "невеликий позитивний сигнал" - відмову Будапешта від вимоги виключити з списку санкцій ЄС трьох олігархів.

"У ЄС переговори часто важкі, і їх можуть вести багато країн. Але Угорщина, на мій погляд, пройшла довгий шлях до краю своєрідної прірви, і тепер вона має вирішити: відійти від цього краю або ризикнути і стрибнути, про наслідки чого я спекулювати не хочу", - сказав він.

На уточнення ведучого міністр уряду Чехії сказав, що в теорії може йтися про вихід Угорщини з Європейського Союзу.

В останні роки угорська влада часто критикує Європейський Союз, зокрема через його звинувачення у порушенні прав людини та верховенства права Будапештом.

Водночас Угорщина 31 серпня підписала додатковий контракт із Газпромом, який визначає постачання додаткових 5,8 млн кубометрів газу на добу з 1 вересня.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

В мережу виклали 5 маловідомих фактів про Івана Малковича 11 мая 2024

Боровся за "Червону руту" й першим випустив перекладену книгу про Гаррі Поттера: 5 маловідомих фактів про Івана Малковича. Фото й відео Його прародич врятував поета Івана Франка від голодної смерті

Стало відомо, як у Києві пройшла прем’єра фільму "Будинок "Слово". Нескінчений роман" 11 мая 2024

Микола Хвильовий, Klavdia Petrivnа та молодий Путін. Як у Києві пройшла прем’єра фільму "Будинок "Слово". Нескінчений роман" На широких екранах стартував один із найочікуваніших українських фільмів

Мег Раян, Джулія Робертс, Сандра Буллок та інші: як змінилися акторки популярних кінострічок 2000-х 11 мая 2024

Фільми про кохання – гарна компанія для будь-якого вечора. І не важливо, як давно вони були відзняті, ми ладні переглядати їх знову і знову.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Алерголог 5.0
Алерголог

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше