У Данії запровадять строкову службу для жінок

2 мая 2024

У Данії з січня 2027 року запровадять строкову військову службу для жінок та збільшать кількість призовників. Про це у вівторок, 30 квітня, пише Danmarks Radio.

Вказується, що жінки у країні й зараз мають право на строкову службу, але за бажанням. У майбутньому ж дівчата повинні будуть проходити військовий вишкіл на рівні з хлопцями. 

Міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен наголосив, що призовники відіграватимуть центральну роль у виконанні завдань збройних сил країни й посилять можливості національної мобілізації у разі складної безпекової ситуації, яка, за його словами, уже "виникає".

Строкова служба триватиме до 11 місяців, які поділять на 5 місяців базової підготовки й ще 6 місяців оперативної служби. Наразі строкова служба в Данії триває лише 4 місяці. 

Вказується, що щороку на службу планують призивати до 7500 призовників.

"У 2023 році на строкову службу в Данії призвали 4700 людей, з них кожна четверта - жінка", - зауважують журналісти. 

Також у Данії відновлять посади сержантів і лейтенантів строкової служби. Їм доведеться відслужити два роки, щоб допомагати навчати рядових призовників.

На нову модель призову виділили 16 мільярдів данський крон (понад 2 млрд євро). Загалом країна інвестує в оборону рекордні 95 мільярдів крон (12 млрд євро).

Раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Німеччина має намір модернізувати свою армію, аби бути готовою до ведення війни.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

"Білявка в законі" повертається? Різ Візерспун натякнула на продовження серії фільмів 17 мая 2024

"Білявка в законі" повертається? Різ Візерспун натякнула на продовження серії фільмів. Фото Прем'єра відбудеться у 2025 році

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше