У Фінляндії розміщуватиметься штаб сухопутних військ НАТО

14 июня 2024

У Фінляндії базуватиметься штаб сухопутних військ НАТО. Про це заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен, передає Reuters.

За його словами, всі країни-члени Альянсу дали свою політичну згоду на ключові цілі Фінляндії щодо її інтеграції в НАТО.

"У Фінляндії буде розміщено командування сухопутних військ НАТО, і у Фінляндії будуть присутні сухопутні війська", - сказав Хяккянен.

Він додав, що цей штаб Альянсу у Фінляндії матиме завдання керувати наземними військовими операціями на півночі Європи та в Скандинавії.

Міністр оборони зауважив, що в новій командній структурі НАТО усі північноєвропейські країни підпорядковуватимуться Об'єднаному командуванню ОЗС НАТО в американському Норфолку.

"Ці рішення зміцнюють безпеку Фінляндії та водночас безпеку Північної Європи, і вони мають значну користь для безпеки всього Альянсу", - зазначив Хяккянен.

Раніше повідомлялося, що НАТО планує збудувати штаб-квартиру сухопутних сил Альянсу у Фінляндії.

Нагадаємо, на півночі Фінляндії, Швеції та Норвегії пройшли масштабні військові навчання країн НАТО під назвою Nordic Response 24.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Українка з найбільшими у світі вилицями зізналася, яким оригінальним методом реагує на критику зовнішності 28 сентября 2024

"Чи багато в мене хейтерів? Повно!" Українка з найбільшими у світі вилицями зізналася, яким оригінальним методом реагує на критику зовнішності Анастасія Покрищук пояснила, чому уникає розмов про особисте життя в соцмережах

Samsung випустила "народний" смартфон Galaxy S24 FE 28 сентября 2024

Samsung випустила "народний" смартфон Galaxy S24 FE

Стало відомо, чому буряк важливо додати до раціону кожної людини 28 сентября 2024

Цей універсальний і поживний бульбовий овоч є чудовим доповненням до будь-якої дієти.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 0.5
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше