У Франції почався суд над Ле Пен за розкрадання коштів Європарламенту

1 октября 2024

Слухання у справі про відмивання коштів Європарламенту з боку голови ультраправої партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен шляхом фіктивного працевлаштування співробітників почалися в суді Парижа. Про це повідомляє місцеве видання RFI.

"Маємо багато аргументів, які можемо представити. Добре, що маємо час - два місяці, щоб довести, що ми не порушили жодного політичного правила", - заявила Ле Пен журналістам перед засіданням суду. 

Справа пов'язана з виплатою в 2004-2016 рр. зарплат співробітникам Національного фронту (з 2018 року - "Національне об'єднання") за службу в партії з коштів Європарламенту, що суперечить статуту ЄП.

Медіа пояснюють, що 20 асистентів депутатів ЄП обіймали ще й офіційні посади в партії Національний фронт. Деякі з них насправді не виконували обов'язків, передбачених посадами в Європарламенті. Матеріальні збитки, завдані ЄП у ці роки, оцінюють щонайменше в EUR3 млн, повідомляє BFM TV. Марін Ле Пен входила до складу Європарламенту у 2004-2017 рр.

Перед судом постануть 27 людей, більшість з яких - члени Національного фронту і євродепутати, зокрема Ле Пен, її батько Жан-Марі Ле Пен, віцеголова партії Луї Аліо, генсек партії в 2014-2017 рр. Ніколя Бе, зазначає BFM TV. Колишній очільник і засновник французького ультраправого Національного фронту Жан-Марі Ле Пен з огляду на стан здоров'я не зміг бути на судовому засіданні.

У разі визнання провини в "розкраданні або причетності до розкрадання коштів Європарламенту" підсудним загрожує до 10 років позбавлення волі й неможливість балотуватися на виборах у найближчі десять років. Крім того, Ле Пен можуть присудити виплатити штраф у розмірі EUR1 млн.

Судові розгляди триватимуть до 27 листопада 2024 року.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Травмування рогівки тушшю: лікар-офтальмолог пояснив, чому треба змивати косметику перед сном 1 октября 2024

Інколи перед сном таке не хочеться вилазити з-під теплої ковдри в напівдрімотному стані, щоб змити туш. Зрештою, це можна зробити й вранці. Але що відчуватимете вночі ваша рогівка?

Кассель в ювілей Белуччі несподівано пригадав їхній шлюб на показав її зворушливі фото з дочками 1 октября 2024

30-го вересня одна з найвідоміших італійок сучасності, актриса Моніка Белуччі відзначає 60-річчя. Із нагоди цього красуню привітали не лише чимало друзів та близьких, але і її ексчоловік, французький актор Венсан Кассель.

80-річна жінка стала фіналісткою "Міс Всесвіт Корея": який вигляд має Чой Сун Хва 1 октября 2024

80-річна жінка стала фіналісткою "Міс Всесвіт Корея": який вигляд має Чой Сун Хва, яка може увійти в історію Вона почала модельну кар'єру у віці 72 років

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

bactosfera 4.9
bactosfera

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше