У Франції вперше заарештували віллу російського олігарха

3 марта 2023

Суд у Франції 1 березня вперше наклав арешт у кримінальній справі на віллу, що належить російському олігарху. Зокрема, йдеться про голову ради директорів Магнітогорського металургійного комбінату Віктора Рашнікова. Про це повідомляє газета Le Monde.

Вартість вілли оцінюється в 23 млн євро. Вона розташована у прибережній комуні Сен-Жан-Кап-Ферра під Ніццою.

Віллу заарештували ще в жовтні 2022 року на запит Junalco - підрозділу прокуратури Парижа, який займається боротьбою з організованою злочинністю. Вона перебувала у процесі продажу. Продавець, швейцарська фірма, належить більшій компанії, зареєстрованій на Панамі.

У Junalco вважають, що ці структури пов'язані з Рашніковим, як і покупець вілли, громадянин РФ. Угода вартістю 17 млн євро в результаті була заморожена.

Права власності на три інші будинки Рашнікова на Лазурному березі раніше заморозили в адміністративному порядку після того, як олігарх 15 березня 2022 року після вторгнення РФ в Україну потрапив під персональні санкції Євросоюзу.

Однак вілла до Сен-Жан-Кап-Ферра тоді не потрапила у поле зору французьких правоохоронців, оскільки не була задекларована як власність Рашнікова, зазначає ЗМІ, посилаючись на обізнане джерело.

У Франції розслідується 17 справ щодо олігархів із РФ за підозрою у відмиванні грошей.

Нагадаємо, у мінфіні США зазначають, що російські олігархи перед повномасштабним вторгненням в Україну 24 лютого переписали активи на своїх дітей, щоб вивести їх з-під санкцій.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Як зацікавити дітей наукою? 22 октября 2024

Діти завжди прагнуть до відкриттів. Їхнє бажання дізнаватися нове може стати справжньою базою для любові до науки. Але як зробити так, щоб наука захопила їх по-справжньому?

Виведення із запою 18 октября 2024

Запій є серйозною проблемою, яка потребує професійного втручання. Багато клінік у Хмельницькому надають послугу виведення із запою, що допомагає стабілізувати стан пацієнта та відновити нормальне функціонування організму

Найвідоміші виробники твердопаливних котлів в Украіні 17 октября 2024

Найвідоміші виробники твердопаливних котлів в Украіні - корисні статті від Арма Люкс

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Порушують строки 0.8
Порушують строки

Отзывов: 1

MadBid.com 5.0
MadBid.com

Отзывов: 4

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше