У Греції проводять евакуації через неконтрольовану лісову пожежу

13 августа 2024

На північний схід від Афін 11 серпня виникла пожежа та поширилась на гору Пентелі, що на півночі грецької столиці. З округи евакуйовують людей. Про це повідомляє Kathimerini.

Зазначається, що через пожежу близько 5 години ранку були евакуйовані мешканці населених пунктів Неа і Палая Пентелі, а трохи пізніше був відданий наказ про евакуацію з населених пунктів Драфі, Діоні, Дамарасі Рафіна, Дау Пентелі, Агіос Спиридон і Анатолі Неа Макрі. Водночас були евакуйовані персонал і пацієнти дитячої лікарні Пентелі та 414-го військового госпіталю, а також монастир Агіос Ефраїм в районі Анатолі і монастир Пентелі.

Поліція Греції вже перемістила десятки людей, які опинилися в зоні ризику через пожежі, а сьогодні вранці опублікувала заяву, в якій закликає громадян дотримуватися інструкцій, виданих для евакуації районів, і не наближатися до постраждалих від пожеж районів на своїх транспортних засобах.

"Вогонь горів неконтрольовано, поглинаючи кожне дерево, кожен будинок. У нашому районі горіли Родополі, Рапентоса, Стамата, постраждало багато будинків, але ми досі не знаємо, скільки з них повністю згоріло, а скільки пошкоджено. Лихо велике. Тільки за ніч ми отримали 5 112 повідомлень. Єдиним позитивним моментом було те, що багато людей поїхали у відпустку, тому під час евакуації не було паніки", - зазначив голова муніципальної ради Діонісос у північному передмісті Афін Іокеїм Амбрацидіс.

У ліквідації пожежі беруть участь 560 пожежників, 177 автомобілів, 17 літаків та 15 гелікоптерів.

Нагадаємо, в Іспанії вирували дві лісові пожежі, які намагалися приборкати сотні вогнеборців за підтримки протипожежних літаків.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Самопроголошена "королева ДНР" показалася без фільтрів і нарощеного волосся, але підписники не оцінили 2 октября 2024

"Опудало": самопроголошена "королева ДНР" показалася без фільтрів і нарощеного волосся, але підписники не оцінили Шанувальники блогерки помітили різницю

Блогерка Верба через свої прикраси опинилася у травмпункті. Фото 2 октября 2024

Блогерка Юлія Верба розказала, в яку несподівану та небезпечну халепу втрапила. Надягнувши на палець дві каблучки, вона не змогла їх зняти, тож довелося їхати до травмпункту.

Принц Вільям і Девід Бекхем разом зацінили новенькі гелікоптери та посиділи у кабіні 2 октября 2024

Британський принц Вільям та колишній футболіст Девід Бекхем зустрілися на станції Королівських ВПС Нортолт у Великому Лондоні, щоби побачити два нові медичні гелікоптери.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 0.5
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше