У Грузії опозиційні політики та активісти зазнали нападів

9 мая 2024

У Грузії 8 травня були скоєні напади на щонайменш чотирьох представників опозиції та активістів, які беруть участь у протестах проти ухвалення закону про "іноагентів". Про це повідомляє Новости-Грузия.

Телеканал Formula оприлюднив кадри з камери відеоспостереження біля будинку представника партії Саакашвілі Єдиний національний рух Дмитрія Чиковані. Його вистежила біля дому і побила група з 5 осіб.

Крім того, нападів зазнали байкер Лаша Гвініанідзе, брат лідера партії Гірчі - більше свободи, професор Гія Джапарідзе та заступник виконавчого директора грузинської філії Transparency International Гіоргі Оніані.

На них напали у різних частинах міста. Усі після нападу потребували медичної допомоги.

Зазначається, що напередодні активістам-учасникам протестів проти ухвалення скандального закону Про прозорість іноземного впливу телефонували з невідомих номерів та погрожували розправою, відомо про десятки таких випадків. У деяких випадках для залякування телефонували родичам.

За словами директорки Альянсу регіональних мовників Грузії Натії Куправшвілі, їй надходило кілька дзвінків з погрозами вистежити її біля дому. Перший здійснили з нібито українського номера, наступні - з нібито німецьких. 

Член партії Гірчі Борис Челе Куруа заявив. що під час дзвінка йому назвали його адресу і пригрозили убивством. Схожі погрози отримав інший представник Гірчі Нікі Мосіашвілі.

За даними опозиційного телеканалу Pirveli, серію дзвінків організували через кол-центри, контрольовані владою.

Разом з тим, представники керівної партії Грузинська мрія стверджують, що не причетні до цих випадків.

Нагадаємо, парламент Грузії 1 травня ухвалив у другому читанні законопроект Про прозорість іноземного впливу. В остаточному третьому читанні законопроект буде розглянуто 13 травня.

З квітня у Грузії відбуваються акції протесту проти цього законопроекту. Учасники акцій заявляють, що не допустять змін проєвропейського курсу країни.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Переможець Євробачення-2024 зізналися, що у них забрали кришталевий мікрофон 20 мая 2024

У переможця Євробачення-2024, швейцарського співака Nemo, який позиціонує себе небінарною особистістю, забрали головний приз конкурсу - кришталевий мікрофон.

Сальма Хаєк у паєтках, заквітчана Селена Гомес та Кейт Бланшетт у золотому: якими образами вражали зірки у Каннах 20 мая 2024

У Каннах триває міжнародний кінофестиваль, а зірки продовжують вражати публіку своїми розкішними образами на червоній доріжці.

Jerry Heil у ефектному чорному максі з латами засвітилася на хіднику Каннського кінофестивалю 20 мая 2024

Українська співачка Jerry Heil, яка разом з реперкою alyona alyona представляла Україну на Євробаченні-2024 та виборола третє місце, з'явилася на хіднику Каннського кінофестивалю. Там 19 травня відбудеться благодійний вечір української культури, краси та моди Ukrainian fashion Film Festival.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча 5.0
Романча

Отзывов: 1

Романча Роман 5.0
Романча Роман

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше