У Хорватії запрацював проукраїнський уряд

18 мая 2024

Хорватський парламент в п'ятницю затвердив уряд на чолі з проєвропейським та проукраїнським прем'єр-міністром Андреєм Пленковичем, який заступає на посаду на третій термін. Про це повідомляє інформагентство Reuters

Керівна партія Хорватський демократичний союз сформувала коаліцію з ультраправим рухом Батьківщина. Зі 141 присутнього депутата 79 проголосували за уряд, 61 – проти, один утримався. В уряді, що складається з 18 членів, Батьківщина матиме трьох міністрів.

Згідно з коаліційною угодою між двома партіями, Хорватський демократичний союз збереже своїх міністрів внутрішніх справ і культури.

Батьківщина, яка вперше увійшла до уряду, очолить міністерство сільського господарства, нове міністерство демографії та частину міністерства економіки, яке було розділене на два відомства.

Хорватський демократичний союз зберіг міністрів з попереднього уряду, привівши тільки одного нового урядовця.

У  Хорватії щонайменше до президентських виборів, що мають пройти наприкінці 2024 року, збережеться дружній до України уряд. Водночас президент країни Зоран Міланович залишається проросійським.

Як ми вже писали раніше, чинний прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович після парламентських виборів залишиться на посаді на третій термін. 

Додамо, 17 квітня в Хорватії відбулися дострокові вибори у парламент.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Чому Чарльз ІІІ і королівська родина не голосуватимуть на виборах у Великій Британії 5 июля 2024

Чому Чарльз ІІІ і королівська родина не голосуватимуть на виборах у Великій Британії Монархи мають лишатися неупередженими

У Києві встановили 19 рамок-розпилювачів води 5 июля 2024

У Києві встановили 19 рамок-розпилювачів води

Батьки випускниці: королева Летісія в квітковому міді з'явилася на івенті з ошатним королем Феліпе 5 июля 2024

Король Іспанії Феліпе разом із дружиною, королевою Летісією та 17-річною принцесою Софією відвідали урочисту церемонію випуску старшої дочки та спадкоємиці престолу принцеси Леонор із Військової академії у Сарагосі, про що розповідає Daily Mail.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Сумки и одежда 0.8
Сумки и одежда

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше