У Києві теща "здала" зятя, який пропагував "русскій мір" і чекав на окупацію РФ

24 февраля 2024

У Києві до одного року позбавлення волі засудили фаната "русского міра", який казав, що Україна "має дружити" із кремлівським диктатором Володимиром Путіним – мовляв, "він розумна людина і правильно зробив, що напав". Своїх співвітчизників він називав "б*ндерами" та "укроф*шистами", а також, у разі окупації, заявляв про готовність взяти в руки зброю та вбивати "волонтерів, АТОвців і всіх патріотів".

Дарницький районний суд Києва визнав чоловіка винним у виправданні збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК) вироком від 15 лютого 2024 року. Своїми роздумами уродженець Херсонської області неодноразово ділився у присутності тещі та 11-річного сина, який перебуває на його утриманні.

Суд зафіксував декілька епізодів. Наприклад, на початку повномасштабного вторгнення, у травні 2022 року фанат Путіна на дачі тещі в селі Дзвінкове на Київщині у присутності тещі, сина і ще двох осіб стверджував, що України як країни нібито не існує, "такі види і краса, як в Україні, – це самообман укрофшистів" і взагалі в Росії все набагато краще.

"Я, як знову прийде Росія, візьму в руки автомат і виховуватиму волонтерів, і вбиватиму їх, а також колишніх АТОвців і всіх патріотів – таких, як ви, а якщо сам не справлятимуся – показуватиму російським військовим, невдячні люди", – погрожував зрадник. Додамо, що спілкувався він російською мовою.

Пізніше він зізнавався своїм родичам, що готовий піти "працювати у нову владу", якщо російські загарбники окупують регіон. Події в Бучі, Ірпені та Маріуполі злочинець заперечував – мовляв, "це ми самі ґвалтували, вбивали, знущалися та знищували свій народ, а звинувачуємо РФ". Чоловік вірить, що росіяни прийшли "рятувати" українців від "б*ндерівців".

Наприкінці вересня – на початку жовтня 2023 року обвинувачений їхав на своєму Opel по Києву із сином, тещею та ще однією людиною. Проїжджаючи залізничні колії, він побачив потяг із завантаженою військовою технікою Сил оборони. Під час суперечки зрадник заявив, що "необхідно терміново зняти відео та фото техніки" і передати їх противнику.

"Україну треба бомбити, українці – це бидло, яке жити не повинне, я свідомо підриватиму економіку вашої нікчемної України. Якщо в мене буде можливість зняти або скинути комусь відео чи фото військової техніки – я це зроблю і вона буде знищена", – заявляв фанат Росії.

31 грудня 2022 року, по дорозі з Дарницького району через міст Патона, у присутності тих же родичів під час повітряної тривоги він сказав: "Дуже шкода, що збили ракету, краще б вона впала і розбила б вас".

Чоловік відкрито визнавав, що підтримує ЗС РФ, і буде й надалі "підтримувати її в усіх планах і допомагати знищувати ЗСУ".

На судовому засіданні обвинувачений свої висловлювання не заперечував. Він заявив, що говорив "на емоціях", зараз зрозумів, що не треба було цього робити, але тоді був у колі родичів, яким довіряв. Більше таких суперечок він не веде, бо "вже не бачить у цьому сенсу".

Суд зазначив, що жодного жалю стосовно своїх заяв обвинувачений не показав. Водночас було враховано пом'якшувальну обставину – стан здоров'я чоловіка. У підсумку він отримав рік реального тюремного терміну.

Як раніше писав OBOZ.UA, у Вінницькій області військовозобов'язаний двічі уникнув мобілізації після того, як прийшов у ТЦК п'яним. Ухилянта засудили до трьох років випробувального терміну.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Макс Барських дав повністю україномовний концерт і вразив фанатів 20 мая 2024

Макс Барських дав повністю україномовний концерт і вразив фанатів Артист вдруге зібрав Палац спорту

Макс Барських відіграв концерт у Києві 19 мая 2024

Пропонуємо подивитися, як минув виступ виконавця у "Палаці спорту".

Єва Лонгорія, Емма Стоун та Ума Турман вразили образами на хіднику Каннського кінофестивалю. Фото 19 мая 2024

На 77-му Міжнародному Каннському кінофестивалі 17 травня відбулася прем'єра фільму "Види доброти" з 35-річною Еммою Стоун у головній ролі. На хідник вийшло чимало зірок у ефектних образах.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше