У Києві викрили зловмисників, які привласнили 16 квартир киян на 40 млн грн

5 декабря 2023

У Києві правоохоронці викрили учасників злочинної групи, які привласнювали квартири киян. Серед потерпілих – двоє військових, люди похилого віку та неповнолітні-спадкоємці померлих боржників.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора України. За цими фактами відкрито вісім кримінальних проваджень.

"За даними слідства, протиправну діяльність налагодили учасники злочинної організації та їхні спільники. Серед них – адвокати, приватні нотаріуси, державні реєстратори та цивільні особи. Свого часу потерпілі брали у банку іпотечні кредити, предметом яких були квартири у Києві. Під час ліквідації фінансових установ спеціально створене учасниками незаконної оборудки комерційне підприємство викупило залишки за кредитними договорами, не сповістивши позичальників про зміну іпотекодержателя, графіки та строки погашення кредитів", – розповіли в пресслужбі.

Зловмисники задля створення підстав стягнення предмету іпотеки підробили документи від імені банківських установ, поштових відділень та звіти про оцінку квартир, а їх вартість умисно занижували.

Ці документи вони використали під час укладання угод купівлі-продажу іпотечного майна між собою. У такий спосіб переоформили квартири на своїх близьких родичів. Після цього представники силового блоку злочинної організації виселяли потерпілих з їхніх квартир, у тому числі шляхом застосування фізичної сили. Виселення проводилося на підставі нібито продажу житла попри відсутність відповідного судового рішення.

Загалом, протягом 2017-2023 років злочинна організація заволоділа щонайменше 16 квартирами киян. Заподіяна шкода у кримінальному провадженні складає майже 40 млн грн. Наразі учасникам злочинної організації та їхнім спільникам повідомлено про підозру. Керівнику та одному з учасників злочинної організації обрано запобіжний захід – тримання під вартою, решті підозрюваних – заставу і домашній арешт.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві правоохоронці повідомили про підозру жінці, яка може бути причетною до шахрайства. Зловмисниця видавала себе за померлу власницю квартири, щоб житло змогли продати.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Що корисно знати про кіберспорт? 27 июля 2024

На сьогоднішній день кіберспорт набирає все більшої популярності, залучаючи до своїх лав все нових учасників і це не випадково

Мішель Андраде в червоному купальнику опинилася на пляжі Барселони в компанії "Холостяка" Терена 26 июля 2024

Співачка болівійського походження Мішель Андраде з'їздила до Барселони у компанії майбутнього "Холостяка", ветерана Олександра "Терена" Будька.

Как выбрать надежное СТО? 26 июля 2024

Техническое обслуживание и ремонт современных автомобилей – это сложная работа, которая требует не только опыта и квалификации, но и наличия инновационного оборудования последнего поколения

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Siltra 0.9
Siltra

Отзывов: 1

Теплорадість 4.8
Теплорадість

Отзывов: 1

Apsen Diamond 4.4
Apsen Diamond

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше