У київському ТЦК помітили велику чергу з чоловіків на оновлення даних: військові назвали причину

2 мая 2024

У ТЦК Солом’янського району Києва зафіксували великі черги з чоловіків. Люди годинами стоять в коридорах, щоб оновити свої данні та пройти медичну комісію.

Про це повідомили в соціальних мережах. У суботу, 4 травня, набере чинності закон про забезпечення прав військових на соціальний захист.

"Ось такі черги на медкомісію у Солом'янському ТЦК у Києві", – йдеться в повідомленні.

На опублікованому в соцмережі фото можна побачити, скільки чоловіків завітало до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Зазначається, що черги дуже великі і щоб пройти ВЛК, краще "брати відпуску на роботі, або шукати житло поруч".

Зі свого боку речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін зі свого боку підтвердив, що  кількість громадян, які прийшли до ТЦК дійсно збільшилась.

"Переважна кількість тих, хто стоїть в чергах, це все ж таки військовозобов’язані, які мають підстави для відстрочки, або мають підстави для бронювання. Якщо казати станом за останні кілька днів – черги дійсно збільшились, але більше спостерігається не військовозобов’язані, які добровільно або за повістками, а ті, яких присилають підприємства для бронювання", – уточнив Істомін.

Нагадаємо, відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку потрібно буде протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у центрах комплектування.

За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на облік щонайменше 93 чоловіків на годину, і зрозуміло, що центри не встигатимуть. Доктор юридичних наук з 15-річним досвідом роботи в прокуратурі Роман Мудрий вважає, що центри будуть встигати, якщо їм допоможе держава.

Як повідомляв OBOZ.UA, військовозобов'язаним українцям, які не повідомлять до ТЦК та СП про зміну місця проживання, може загрожувати адміністративна відповідальність і штрафні санкції. Йдеться про суму в розмірі близько 25 тисяч гривень.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Співачка Lama показалася з молодшим на 18 років коханим і розсекретила, чим він займається 16 мая 2024

Артистка вже понад сім років зустрічається зі своїм обранцем.

Дружина Цукерберга на його 40-річчя повернула чоловіка в дитячу кімнату та гуртожиток 16 мая 2024

14-го травня засновнику Facebook Марку Цукербергу виповнилося 40 років. Дружина Прісцилла Чан із цієї нагоди вирішила влаштувати імениннику дуже незвичайну вечірку.

Платіжні рішення в Україні: Сучасний стан та перспективи розвитку 16 мая 2024

Платіжні рішення в Україні знаходяться на етапі активного розвитку та впровадження інновацій. Різноманіття способів оплати дозволяє українцям вибирати найбільш зручні та вигідні для них варіанти

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше