У Китаї переселяють мешканців високогірного округу

29 июля 2022

Влада Китайської Народної Республіки переселяє другу групу жителів найвищого у світі повіту Шуанху в автономному районі Тибету. Про це повідомили в Інформаційному агентстві Синьхуа.

Перша група, з 2,9 тис. жителів переселилася в 2019 році з автономного району Тибету в повіт Шуанху в Сінгпорі.

Понад 300 жителів залишили свій рідний край - волость Дойма, щоб переїхати до нового будинку, який розташований у селі Сінгпорі.

Сінгпорі розташоване на північному березі річки Ярлунг Цангпо у міському окрузі Шаньнань на висоті 3,6 тис. м над рівнем моря. Крім того, перебуває за 10 км від аеропорту адміністративного центру ТАР Лхаси.

Переселення мешканців чотирьох селищ та волостей повіту Шуанху буде завершено до початку серпня, а значить, закінчення роботи з переселення мешканців усіх семи селищ та волостей цього повіту буде завершено.

"Після переїзду до нового будинку я зможу частіше відвідувати монастирі в Лхасі та Шаньнані, щоб поклонятися Будді", - сказала 70-річна переселенка Гарма.

Повіт Шуанху займає загальну площу 120 тис. кв км, і є частиною найбільшого і найбільш високогірного природного заповідника в Китаї - Чангтан.

Через велику висоту та суворі природні умови повіт не підходить для проживання людей.

Нагадаємо, у Китаї чисельність населення почне скорочуватися до 2025 року.

Крім того, навколо Тайванської протоки зростає напруга через можливий візит на острів спікера Палати представників США Ненсі Пелосі.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Український блог мультимовний "ED": про цікаве в одному місці 16 октября 2024

Сьогодні користувачі хочуть отримувати доступ до знань та цікавинок із різних куточків світу, але на зручних для них мовах. Саме такий підхід пропонує мультимовний український блог "ED"

Как выбрать идеальный рюкзак для длительных поездок на транспорте? 10 октября 2024

Как выбрать рюкзак для длительных поездок, который вместит все необходимое и не будет доставлять дискомфорт. Критерии выбора и полезные советы

Перший айфон: рік випуску 8 октября 2024

Перший iPhone — пристрій, який змінив хід історії мобільних технологій, був випущений 29 червня 2007 року компанією Apple. Це був не просто черговий телефон, а революційний продукт

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

MadBid.com 5.0
MadBid.com

Отзывов: 4

Apple 5.0
Apple

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше