Олена Кравець прокоментувала закиди щодо розмивання кордонів "Кварталом 95" і пошук "ідеальних українців"

28 июня 2024

Акторка Олена Кравець зізналася, що не замислюється над тим, чи вірним було її рішення піти з "Кварталу 95". Вона усвідомлює, що воно на той момент було єдиним для неї можливим та єдиним чесним.

Чи розглядає вона можливість повернення та як сприймає звинувачення, мовляв, вони з колегами багато років розмивали кордони між Україною та Росією і просували образ меншовартісного українця, Кравець відповіла в програмі "Розмова".

Зі слів 47-річної Олени, з "Кварталу" вона пішла не тому, що "переросла" гумористичне шоу. Радше відчула, що сказала у ньому все, що мала сказати.

"Мені здається, що я висловилась. Якось внутрішньо перестала бути про розваги. Якась інша відбулася прошивка", - поділилася вона.

До рішення взяти паузу від участі в "Кварталі" Кравець підштовхнули і негаразди зі здоров'ям

Фото з Instagram Кравець

Як висловилася акторка, ці двері вона для себе не зачинила з грюкотом, а залишила опцію привідкривати їх та цікавитися, як там справи, але не повертатися.

Що до закидів про "розмивання кордонів", то, наголосила Кравець, у особистому спілкуванні люди їй такого ніколи не кажуть, а навпаки, тепло згадують вдалі номери "кварталівців".

"Ми жили разом з усією країною. Тоді був такий контекст. У нас були повні зали, в нас було багато зйомок, було багато концертів, ми писали класні номери, які цитувалися", - зазначила зірка.

"Не було такого, що ми жили окремо від усієї країни. Тому що гумор - це трохи віддзеркалення. Наш гумор був віддзеркаленням соціальних подій і політичних подій тоді в житті", - підкреслила вона.

Олена наголошує, що жодного свідомого розмивання кордонів вони з колегами не чинили

Як вважає Кравець, перекладання відповідальності на минуле за те, що відбувається зараз, намагання звузити все до розмивання кордонів артистами - це "дуже маніпулятивна думка".

"Тоді треба звинуватити в цьому всіх людей, яким подобалося, які ходили на концерти і хотіли в нас працювати. Це дуже, знаєте, легко. Це простіше - перекласти відповідальність на щось у минулому, щоби виправдати... Ні, ми всі жили в іншому контексті життя, всі. Були помилки, звичайно. Чи могли б ми на це вплинути - так, але в історії немає ось цього часу "би", "якби". Якби у нас була зброя, а не була продана. Якби у владі тоді не було стільки громадян Російської федерації, якби... там багато чого", - сказала актриса.

"Просто звузити все до публічних людей, до артистів, які тоді просто робили свою справу, ні в якому разі не думаючи: "Зараз я розмию кордони і вибудую мости". Та ні! Просто жили всі, працювали, так само, як сьогодні люди працюють, тільки не було такого прискіпливого ставлення до того, що ти робиш. І зараз наділити це іншими сенсами дуже легко. Тому що ті ми не можемо зараз відповідати. Ми всі зараз інші, ми багато чого переміркували, переусвідомили. Але в мене немає відчуття провини за те, що ми просто жили, творили, робили якісно свою роботу і багато кого робили трохи щасливішими", - запевнила вона.

Акторка вважає, що "Квартал 95" просто жив та живе разом із усією країною і жартує відповідно

Олена переконана, що "пошуком ідеальних українців", яким нема чим дорікнути, займаються ті люди, котрі не мають влади над власним життям.

"Коли ти - не хазяїн свого життя, то тобі завжди хочеться когось звинуватити. "Якби він, вона, жінка, чоловік, начальник, президент, Бог..." - тобто ти завжди шукаєш, на чиї плечі перекласти те, що тобі не дуже вдається, там, де ти не можеш дати собі ради або прийти до ладу якогось внутрішнього", - пояснила вона.

Як вважає Кравець, якщо кожен спрямовуватиме увагу на те, що робить він сам, то це буде менш меншовартісно і більш відповідально.

"Коли ти не маєш власних сенсів, ти починаєш їх шукати в іншому житті. Коли ти не маєш сміливості вийти на арену, ти починаєш критикувати тих, хто це робить. Коли тобі не вистачає сил піднятися з дивану і перестати бути диванним критиком, ти починаєш шукати, куди цю критику спрямувати і тобі ніби стає легше, але насправді ні", - зазначила Олена.

Скрін із відео "Розмова"

Акторка зізналася, що не розуміє, як у людей вистачає часу і наснаги на те, щоби писати негативні коментарі. Ба більше, з її слів, бувало таке, що їхні автори при особистій зустрічі з нею поводилися дуже приязно та зізнавалися, що на момент написання просто були не в дусі.

"Всі ці питання і весь цей негатив мене зараз пояснюється дуже тяжкими часами і дуже гострими емоційними станами. Я розумію, що багато хто з публічних людей сьогодні виступає як громовідвід", - припустила вона.

Нагадаємо, нещодавно Кравець розказувала, як вона хвилюється за свого близького друга Володимира Зеленського та як президент відповідає на її повідомлення.

tabloid.pravda.com.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Співачка KOLA звинуватила колег у "замовленні": ми так ненавидимо одне одного, так заздримо 30 июня 2024

Співачка KOLA звинуватила колег у "замовленні": ми так ненавидимо одне одного, так заздримо Кліп артистки набрав недостатньо переглядів, на її думку

Apple Watch стали улюбленим інструментом лікарів для первинної діагностики 30 июня 2024

Apple Watch стали улюбленим інструментом лікарів для первинної діагностики

На Київщині футбольні ворота впали на 10-річного хлопчика: дитина у важкому стані в лікарні 30 июня 2024

На Київщині футбольні ворота впали на 10-річного хлопчика: дитина у важкому стані в лікарні Обставини події встановлять правоохоронці

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Юлія Бешковецька 1.0
Юлія Бешковецька

Отзывов: 1

Verno стоматология 5.0
Verno стоматология

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше