У мережі показали, як вперше святкували День Києва у 1982-му році

29 мая 2023

Вперше офіційний День Києва відзначали у 1982 році. Завдяки старим знімкам, які зберігала редакторка видавництва "ВАРТО" Олена Насирова, ми можемо повернутись у минуле та побачити це свято.

Старі фото опублікувало видання NV. Можна побачити, яким був день народження столиці 41 рік тому.

Щороку День Києва відзначають в останню неділю травня, яка у 2023 році припадає на 28 число. Офіційно святкувати почали 41 рік тому, коли відзначали 1500-річчя столиці України.

На сьогодні точна дата заснування нашого міста невідома, але за основу береться перше згадування міста у літописах – 482 рік. Київ – одне з найдавніших міст нашої держави, і цього року йому виповнюється 1541 рік. Завдяки фотографіям, які зберігала редакторка видавництва "ВАРТО" Олена Насирова, ми можемо повернутись у минуле та побачити саме свято і заходи, які проводили в межах підготовки до нього.













Нагадаємо, 1970 року внаслідок сильного підйому рівня води у Дніпрі в Києві повністю затопило Гідропарк. Окрім того, на Русанівські сади місцеві мешканці були змушені плавати на човниках серед своїх будинків.

Наприкінці 1940-х років більша частина сучасного Оболонського району була ще не забудована багатоповерхівками. У тому місці, де сьогодні розташовані парк "Наталка" та набережна, власники приватних будинків випасали худобу.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Єврейський базар у Києві, більш відомий як Євбаз, був одним із найбільш відомих та популярних торжищ для багатьох поколінь мешканців столиці. Місце, де можна було купити все що завгодно, у 1935 році зняв невідомий фотоаматор.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Казино VBet: море бонусів та 50 грн за реєстрацію! 28 марта 2024

Країна розваг безмежна, наче Всесвіт. Її наповнюють різні об’єкти, серед яких знаходяться справжні діаманти, чиє сяйво зігріває душі та викликає бажання триматися до них поближче

Скандальних блогерів Гонковського та Пренткович помітили в Португалії 28 марта 2024

Скандальних блогерів Гонковського та Пренткович помітили в Португалії Пара оголошувала про наміри переїхати після скандалу з Мальдівами

Олена Шоптенко перенесла операцію і стала на милиці 28 марта 2024

Вдарило по найболючішому: Олена Шоптенко перенесла операцію і стала на милиці Танцівниця кілька місяців не вийде на паркет

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Центр Групп 3.2
Центр Групп

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше