У Німеччині відставного військового судять за роботу на ГРУ Росії

13 августа 2022

Підполковника бундесверу у відставці звинувачують у співпраці з військовою розвідкою РФ. Нині в Німеччині триває судовий процес за цим фактом. Про це повідомляє німецьке інформагентство Deutsche Welle у п'ятницю, 12 серпня.
 
Відставного 65-річного військового в заявах для преси називають Ральф Г. Його звинувачують у передачі ГРУ даних про резерв бундесверу, а також про вплив санкцій проти Москви на економіку Німеччини. 11 серпня Вищий земельний суд Дюссельдорфа почав розгляд справи.
 

ЗМІ повідомляють, що Ральф Г. з жовтня 2014 по березень 2020 року передавав ГРУ інформацію та документи, у тому числі конфіденційні. Федеральна прокуратура Німеччини вважає, що його завербували на початку 2014 року представником посольства Росії у Берліні.
 
Слідство вважає, що мотивом вербування були не гроші, а "симпатизування Росії". "Винагородою" могли бути "запрошення на заходи російських урядових органів". У тому числі на Московську конференцію з міжнародної безпеки.
 

Кримінальні статті, які інкримінують військовому у відставці, визначають покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до 5 років. В особливо тяжких випадках – до десяти.
 
Нагадаємо, екс-канцлер Німеччини Герхард Шредер подав позов до суду на бундестаг з вимогою відновити частково відкликані в травні привілеї колишнього глави уряду.
 
У травні стало відомо, що бюджетний комітет бундестагу позбавив Шредера деяких особливих прав через його підтримку політики президента РФ Володимира Путіна.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Одна з дочок Джолі та Пітта переїжджає до батька - ЗМІ 28 марта 2024

Подейкують, американській акторці Анджеліні Джолі, яка нещодавно здобула судову перемогу над своїм ексом Бредом Піттом, незабаром доведеться ковтнути гірку пілюлю. Середня дочка колишнього подружжя, Шайло Нувель вирішила переїхати до батька.

На Київщині внаслідок пожежі в будинку загинули жінка та її 7-річний син 28 марта 2024

На Київщині внаслідок пожежі в будинку загинули жінка та її 7-річний син: подробиці трагедії За цим фактом відкрито кримінальне провадження

Дорофєєва розповіла про проблеми з гормонами 27 марта 2024

Співачка Надя Дорофєєва у своєму Instagram ділиться не лише професійним контентом.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше