У небі над Києвом помітили дивне явище

19 апреля 2023

У понеділок ввечері, 17 квітня, у небі над Києвом помітили дивне явище – над містом ніби зависли великі стовпи світла. Незвичайне сяйво – це світлові стовпи, котрі є доволі поширеним візуальним атмосферним явищем.

Відповідні кадри опублікували в столичному Telegram-каналі "Київ INFO". Сонячний стовп – це оптичний ефект, який є вертикальною смугою світла, що тягнеться від сонця під час його заходу або сходу.

Як відомо, такі стовпи світла в небі є одим із видів гало, який зустрічається найчастіше.

Світлові стовпи виникають, коли сонячне світло відбивається від поверхонь найдрібніших крижаних кристалів, які зависли в повітрі. Зазвичай такі кристали утворюються у високих перистих хмарах, а за низьких температур і в нижчих шарах атмосфери.

Коли світло відбивається або від верхньої або нижньої поверхні крижаної пластинки, або від торців або граней крижаного стрижня, й формується світловий стовп.

Світлові стовпи доволі часто формуються навколо місяця, міських вогнів та інших яскравих джерел світла.

Раніше дивне явище у небі, схоже на світловий стовп, помітили у російському Бєлгороді. Пропагандисти РФ тоді почали фантазувати про застосування новітньої російської зброї, хоча це був звичайний сонячний стовп.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Києві в ніч з 6 на 7 березня в небі помітили цікаве атмосферне оптичне явище – гало. Воно виглядає як світле слабо забарвлене коло навколо Сонця чи Місяця

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Анна Неплях відреагувала на чутки щодо надання ескорт-послуг Палатному і Кличку 27 апреля 2024

Днями переможницю "Міс Всесвіт Україна"-2021 Анну Неплях порівняли "новою тачкою"... з пробігом.

Джерела повідомили невтішні новини про стан онкохворого Чарльза ІІІ 27 апреля 2024

Відколи на початку лютого Букінгемський палац ошелешив заявою про онкологічне захворювання 75-річного короля Чарльза ІІІ, офіційних повідомлень про те, як просувається його лікування, не було.

16-річна спадкоємиця мільярдера-співзасновника Slack зникла безвісти: дівчина може перебувати в одному з найзлочинніших міст США 27 апреля 2024

16-річна спадкоємиця мільярдера-співзасновника Slack зникла безвісти: дівчина може перебувати в одному з найзлочинніших міст США. Фото Поліція вже майже тиждень шукає підлітка

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Эпицентр 0.5
Эпицентр

Отзывов: 1

Мікрофон К8 0.3
Мікрофон К8

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше