У поліції Києва розповіли, скільки ухилянтів розшукують за запитом ТЦК

19 апреля 2024

Станом на 1 квітня до поліції надійшли запити щодо розшуку 4955 осіб, які ухиляються від військової служби. Відповідні звернення до правоохоронців надіслали представники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП).

Про це повідомило видання NV з посиланням на інформацію столичних поліцейських. Парламент 11 квітня ухвалив новий закон про мобілізацію.

"Станом на 1.04.2024 з ТЦК СП надійшло 5387 звернень щодо встановлення місця перебування та доставлення осіб для складання стосовно них адмінпротоколів, передбачених статтями 210 (порушення військовозобов'язаними законодавства про військовий обов'язок і військову службу) та 210-1 (порушення законодавства про мобілізацію) КУпАП", – йдеться у відповіді правоохоронців.

Водночас за ухилення від проходження військової служби потрібно розшукати та доправити до ТЦК СП 4955 осіб. Як зазначили в столичній поліції, вони станом на 1 квітня встановили місце перебування та доставили до ТЦК для складання адмінматеріалів 1416 осіб.

Нагадаємо, що депутати Верховної Ради 11 квітня схвалили в другому читанні законопроєкт про мобілізацію №10449. За відповідне рішення проголосували 283 парламентарі.

Як повідомляв OBOZ.UA, скоро набуде чинності новий закон про мобілізацію, який передбачає низку нововведень. Окрім заборони ухилянтам керувати транспортними засобами та консульських обмежень у випадку непоновлення персональних даних у ТЦК, він передбачає додаткові санкції для військовозобов'язаних батьків, які не сплачують аліменти.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Кеті Перрі публічно звернулася до Орландо Блума і дала йому копняка для фото 2 мая 2024

Американська співачка Кеті Перрі присвятила милий (і дещо погрозливий) допис у Instagram своєму нареченому, британському актору Орландо Блуму.

"Вагнерівець" скоїв убивство в Росії і забажав повернутися на фронт 2 мая 2024

Росіянин, розпиваючи зі товаришем алкоголь під магазином, посварився з незнайомцем і забив його до смерті.

Розроблено ШІ, який розпізнає емоції людини за голосом — він допоможе у роботі кризових ліній 2 мая 2024

Розроблено ШІ, який розпізнає емоції людини за голосом — він допоможе у роботі кризових ліній

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше