У Польщі розповіли про план на випадок відмови Німеччини поставити ЗСУ Leopard

23 января 2023

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна створить "меншу коаліцію", яка готова пожертвувати Україні частину свого сучасного обладнання та сучасних танків, якщо Німеччина все ж таки не погодиться відправити 14 Leopard 2, які анонсував Києву президент РП Анджей Дуда. Про це повідомляє агентство PAP.
 
Моравецький наголосив, що країни-партнери України не пасивно спостерігатимуть за війною і не дадуть "Росії захопити Київ, а потім підпалити Європу".
 
"Ми створимо "меншу коаліцію" країн, готових пожертвувати частину свого сучасного обладнання та сучасних танків воюючій України. Ми не пасивно спостерігатимемо, як Україна спливає кров'ю. Український народ бореться за нашу свободу. Відправка Leopards в Україну є питанням польського та європейського raison d'état (національний інтерес). Ми не дамо Росії захопити Київ, а потім підпалити Європу", - сказав Моравецький.
 

Глава польського уряду зазначив, що рішення підтримати українську армію виправдане як політично, так і морально.
 
"Я сподіваюся, що німці це зрозуміють швидше, ніж пізніше. Однак будь-яка країна, що вже розуміє, обов'язково піде стопами Польщі", - підсумував він.
 
Раніше американське видання Business Insider повідомило, що Міністерство оборони Німеччини навмисне відкладало проведення інвентаризації наявних танків Leopard, щоб не створювати додаткових очікувань і тиску на уряд щодо їхньої можливої передачі Україні. За даними видання, таке розпорядження віддалося лише зараз, із приходом нового глави Міноборони.
 
Глава Міноборони ФРН оцінив можливість відправлення танків Leopard 2 Україні

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

"Щасливий більше, ніж колись": екс Лорак похвалився свідоцтвом про розлучення 29 марта 2024

Слідом за заявою вже офіційної ексдружини турецького бізнесмена Мурата Налкакіоглу, Лілією Реус, доказ про розлучення надав і сам чоловік.

Жінці ампутували руку після нещасного випадку з феном 28 марта 2024

Вона втратила кисть і зап'ястя.

На телебаченні КНДР ведучому заблюрили джинси 28 марта 2024

Північнокорейське телебачення піддало цензурі сині джинси під час трансляції британського садівничого шоу.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Style Pack 5.0
Style Pack

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше