У ПВК Вагнера у п'ять разів поменшала кількість найманців – ЗМІ

24 января 2023

ПВК Вагнера завербувала раніше 50 тисяч російських в'язнів для участі у війні проти України. Але тепер від цієї кількості залишилося близько десяти тисяч осіб. Про це у понеділок, 23 січня, заявило російське видання Meduza, яке позиціонує себе як опозиційне, з посиланням на інформацію благодійного фонду Русь сидящая.
 
"За нашими даними, на кінець грудня було завербовано 42–43 тисячі в'язнів. Зараз їх, найімовірніше, вже за 50 тисяч. З них воюють на фронті десять тисяч, тому що всі інші або вбиті, або трьохсоті, або зникли безвісти, або дезертирували, або здалися в полон", – стверджує голова фонду Ольга Романова.
 

Вона зазначає, що у ПВК ув'язнені "зі страшною силою" почали дезертирувати ще восени. Багато з них втекли у Росію, взявши із собою зброю.
 
За її словами, засновник ПВК Вагнера Євген Пригожин, який "обіцяв Путіну виграти війну", не веде статистики щодо зниклих або тих ув'язнених, які дезертирували, просто записуючи їх усіх у список загиблих.
 
Вона додає, що цю думку підтверджують інциденти, коли представники ПВК повертають родичам ув'язнених порожні труни.
 

Нагадаємо, що ми раніше вже повідомляли про такий інцидент – але зрештою виявилося, що чоловік "вдови" насправді перебуває в полоні. 
 
Зазначимо, що "вагнерівці" тікають не тільки назад у Росію, а й за кордон, зокрема широкий резонанс викликав випадок з Андрієм Медведєвим, екс-командиром найманців: він навіть запросив політичний притулок у цій країні.
 
Нині він затриманий місцевою поліцією за незаконний перетин кордону.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Принц Гаррі остаточно розірвав зв'язки з королівською родиною, більше не вважає себе британцем і хоче отримати громадянство США 19 апреля 2024

Принц Гаррі остаточно розірвав зв'язки з королівською родиною: більше не вважає себе британцем і хоче отримати громадянство США Він не планує проживати у Великій Британії у майбутньому

Мейхер знов на собі продемонструвала одяг власного бренду 19 апреля 2024

Хто-хто, а екс-"ВІА Гра" і бізнесвумен Надія Мейхер знає, як зекономити на рекламі.

Вертоліт NASA Ingenuity перетворили на метеостанцію зі збору даних для майбутніх колоністів Марса 19 апреля 2024

Вертоліт NASA Ingenuity перетворили на метеостанцію зі збору даних для майбутніх колоністів Марса

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше