У РФ розширять головне військове кладовище - ЗМІ

5 мая 2024

Міноборони РФ забрало у своє користування 17 гектарів Пирогівського лісопарку в міському окрузі Митищі Московської області для розширення військового кладовища "Пантеон захисників вітчизни". Про це напередодні повідомила Нова газета Європа.

Плани Міноборони розширити найбільший військовий цвинтар у РФ раніше підтвердила адміністрація міського округу Митищі. У лютому в місцевій групі в соціальній мережі "Вконтактє" з'явився пост, в якому місцеві активісти повідомили про постанову голови округу Юлії Купецької про переведення 17 гектарів територій лісу, що примикає до "пантеону", в користування Міноборони, яке не з'являлося в публічному доступі.

Представники окружної адміністрації в коментарях пояснили, що це сталося з ініціативи Міноборони РФ – відомство нібито використовує 10 гектарів для розширення "пантеону" та 7 гектарів – для створення муніципального цвинтаря.

При цьому територія, що вилучається, оточена об'єктами Міноборони, через що доступ на неї – у тому числі і на територію майбутнього муніципального цвинтаря – в даний час заборонений, вказали в адміністрації Митищ. Водночас влада округу стверджує, що ця територія не була частиною лісопарку.

Видання пише, що федеральний військовий меморіальний цвинтар, який став пізніше "Пантеоном захисників вітчизни", був відкритий у червні 2013 року, і з того моменту по 1 липня на ньому було зроблено лише 353 поховання. Але велика кількість нових могил на цвинтарі з'явилася після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну – з 24 лютого 2022 року "тільки у секторі поховань загиблих на фронті в Україні додалося 900 могил". Похорони з військовими почестями на цвинтарі відбуваються щодня, заявили жителі розташованого по сусідству з меморіалом села.

Сам цвинтар при цьому закритий для вільного відвідування, оскільки є об'єктом Міноборони РФ. До планованого розширення його площа, згідно з офіційними даними, становила 52,24 га – передбачалося, що на цій території можна буде розмістити 40 тисяч поховань у наступні 200 років. Проте плани на розширення меморіалу у військового відомства виникли ще 2023 року, стверджує видання.

На цьому цвинтарі серед інших знаходиться могила найманця та керівника групи Вагнер Дмитра Уткіна, який загинув разом із головою ПВК Євгеном Пригожиним в авіакатастрофі у серпні 2023 року.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, втрати Росії на війні проти України вже перевищили 470 тисяч військових. Лише за добу 3 травня було знищено понад 1200 росіян.

У свою чергу російські ЗМІ станом на початок квітня дізналися імена понад 50 тисяч військових РФ, які загинули в Україні. Серед них було 3354 офіцери.

Наприкінці лютого 2024 року президент України Володимир Зеленський вперше з початку війни оголосив втрати ЗСУ – 31 тисяча осіб.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Переправляли ухилянтів в Угорщину, ховаючи їх від тепловізорів: поліцейські Києва викрили зловмисників 18 мая 2024

Переправляли ухилянтів в Угорщину, ховаючи їх від тепловізорів: поліцейські Києва викрили зловмисників. Фото Підозрюваним загрожує до дев'яти років позбавлення волі

У TikTok дозволять вантажити відео тривалістю до години 18 мая 2024

У TikTok дозволять вантажити відео тривалістю до години

У Ліхтенштейні легалізували одностатеві шлюби 18 мая 2024

Ліхтенштейн став останньою німецькомовною країною Європи, де було ухвалене щодо легалізації одностатевих шлюбів.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча Роман 5.0
Романча Роман

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше