У Росії пропонують опалювати будинки теплом крематоріїв

17 апреля 2024

У Росії чиновник із Нижньовартовська Олег Попенко запропонував збудувати крематорій, а теплом від спалення тіл обігрівати приміщення. Про це повідомляють росЗМІ.

Попенко обіймає посаду керівника управління природокористування та екології міста. За його словами, таке опалення будинків росіян дасть змогу ефективно використовувати тепло крематоріїв та сприятиме покращенню екологічної обстановки. 

"Багато крематоріїв - це велика втрата тепла. Процес спалювання та обробки. У Європі давно використовується це тепло для опалення прилеглої території, допоміжних приміщень. Крематорій може бути задіяний, якщо за проєктом передбачити, щоб це тепло не втрачати, а використовувати на рециклінг і на опалення приміщень", - сказав Попенко.
 

Чиновник додав, що такий спосіб опалення є досить екологічним та економічним. І припустив, що знайдуться ті, хто висловиться проти і назвуть цю пропозицію цинічною, тому одразу дав відповідь: "Збереження теплової енергії - не цинічно за жодних обставин".




Нагадаємо, в Дніпрі планують побудувати сучасний крематорій, теплом з печей якого зможуть опалювати прилеглі будинки й школи. Дим буде проходити кілька етапів очищення і на виході буде абсолютно безпечним для довкілля.

Крематорії, в яких встановлені теплообмінники, які дозволяють опалювати будівлі, функціонують в Германії.

Наразі в Україні діють три крематорії: у Києві, Харкові та Одесі. У Луцьку, Дніпрі та Львові вони не добудовані або знаходяться на етапі проєктування.

У Києві після критики військових почали ремонтувати крематорій

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Українка Ангеліна Усанова виграла конкурс краси Miss Eco International-2024 в Єгипті 30 апреля 2024

Українка Ангеліна Усанова виграла конкурс краси Miss Eco International-2024 в Єгипті: її сукня-символ війни підкорила журі. Фото Красуня стане послом доброї волі ООН з питань екології

Росіяни залучають білоруську молодь для збирання БпЛА - ЦНС 30 апреля 2024

До Мінська приїхала представницька делегація від Казанського технічного дослідницького університету, яка займається розробленням бойових БпЛА у РФ.

Вимагав хабар за дозволи на вивезення тварин за кордон: у Києві на гарячому затримали посадовця 30 апреля 2024

Вимагав хабар за дозволи на вивезення тварин за кордон: у Києві на гарячому затримали посадовця. Фото Підозрюваному загрожує до десяти років позбавлення волі

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ineed.ua 0.8
ineed.ua

Отзывов: 1

Байло Н.В 5.0
Байло Н.В

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше