У Швейцарії вікові льодовики тануть із рекордною швидкістю

13 августа 2022

Через аномальну спеку гірський перевал у Швейцарії повністю розтане протягом кількох тижнів. Про це повідомляє The Guardian.
 
Після сухої зими літня спека, що накрила Європу, стала катастрофічною для альпійських льодовиків, які тануть пришвидшеними темпами. Вікові льодовики Сцекс Руж і Цанфлерон, які, ймовірно, були покриті льодом з римської епохи, тануть, і до кінця літа вони повністю звільняться від льоду.
 
"Через кілька тижнів перевал буде повністю просто неба", - кажуть власники курорту.
 
Зазначається, що у 2012 році товщина льоду становила близько 15 метрів, проте до кінця вересня цього року земля під ним повністю оголиться.
 

Гірський хребет має великий інтерес для туристів. Лижники могли ковзати по вершині з одного льодовика на інший. Але тепер між ними виникла смуга скель, залишився лише останній невеликої площі шматок льоду.
 
Раніше повідомлялося, що через аномально високу температуру льодовики Альп перебувають на шляху до найбільших втрат маси.
 
Альпініст присвятив ЗСУ підкорення найвищої точки Північної Америки

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Скандальних блогерів Гонковського та Пренткович помітили в Португалії 28 марта 2024

Скандальних блогерів Гонковського та Пренткович помітили в Португалії Пара оголошувала про наміри переїхати після скандалу з Мальдівами

Tayanna розказала про нового чоловіка у своєму житті та хто подарував їй землю на Балі 28 марта 2024

Співачка Tayanna зізналася, що в її житті з'явився новий чоловік, хоча про те, що між ними є стосунки, говорити ще рано.

Олена Шоптенко перенесла операцію і стала на милиці 28 марта 2024

Вдарило по найболючішому: Олена Шоптенко перенесла операцію і стала на милиці Танцівниця кілька місяців не вийде на паркет

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Марк Сартин 0.1
Марк Сартин

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше